Deputatul Florian Neaga spune că e momentul pentru măsuri de relaxare COVID-19

„Este momentul pentru renunțarea la anumite restricții, odată cu scăderea indicatorilor privind pandemia”, spune deputatul PSD Florian Neaga. 

Indicatorii privind pandemia de Covid-19 au ajuns la un nivel suficient de mic și continuă să scadă, astfel că Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă măsuri de relaxare în perioada imediat următoare.

Rata de pozitivitate a ajuns la doar 15 la sută din totalul testelor făcute zilnic, iar gradul de ocupare a paturilor de Terapie Intensivă este acum deja sub 50 la sută, mai exact 47,5 la sută, potrivit informațiilor prezentate de ministrul Alexandru Rafila.

Conform tendinței de acum, ministrul Sănătății spune că în două săptămâni am putea ajunge la mai puțin de 1.000 de cazuri de infectare pe zi în toată țara.

„Relaxarea măsurilor în vigoare ar însemna renunțarea la purtarea măștii în spații deschise, renunțarea la certificatul verde pentru intrarea în centre comerciale, mall-uri, restaurante și pentru participarea la evenimente. Poate fi crescut și numărul de participanți permis în cazul evenimentelor.

E îmbucurător că ne apropiem de normalitate și că sistemul de sănătate este mai puțin grevat de cazurile de Covid-19”, transmite deputatul PSD Florian Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *