Deputatul PSD Florian Neaga despre pachetul social și creșterile pensiilor și a alocațiilor

Creșterile pensiilor și alocațiilor impuse de PSD au fost adoptate de guvern și se aplică de la 1 ianuarie.

Pachetul social impus de PSD ca una din condițiile obligatorii pentru participarea la guvernare a fost adoptat în ședința de guvern de azi. Ceea ce înseamnă că de la 1 ianuarie pensia minimă crește cu 25 la sută, restul pensiilor cresc cu 10 la sută, cresc alocațiile pentru copii, iar persoanele cu dizabilități vor primi o a 13-a indemnizație. O altă măsură importantă ce urmează să fie adoptată este cea prin care toți pensionarii cu pensii până la 1.600 de lei primesc un ajutor pentru iarnă și vor avea un venit de 2.200 de lei în ianuarie.

„Sunt măsuri sociale obligatorii, după o lungă perioadă de neglijență față de categoriile vulnerabile. Măsuri pentru care PSD s-a luptat până acum din opoziție, iar participarea la guvernare face acum posibilă materializarea lor”, transmite deputatul PSD Florian Neaga.

Creșterile de prețuri din ultimul an au pus o presiune uriașă asupra standardului de viață al românilor, iar pachetul social impus de PSD pentru a sprijini cele mai vulnerabile categorii nu este decât o primă măsură pentru creșterea puterii de cumpărare a cetățenilor. În paralel cu demersurile pentru creșterea economiei în cadrul unei guvernări coerente, echilibrate, cu o viziune corectă, se pregătesc noi măsuri pentru creșterea veniturilor populației, pentru că buna guvernare înseamnă guvernarea care aduce beneficii celor mulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.