Deputatul PSD Sălaj, dr. Florian Neaga, salută intrarea României în Spațiul Schengen

România intră în Schengen, ca urmare a demersurilor făcute de actuala conducere a Guvernului în contextul foarte dificil creat de Austria, care continuă să se opună intrării țării noastre în integralitate în spațiul european fără controale la frontiere.

Statele membre al Uniunii Europene au decis sâmbătă ca România să fie parte a spațiului Schengen din luna martie, cu granițele aeriene și maritime.

„Este un succes național, dar și un succes european remarcat ca atare de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. O reușită care a devenit posibilă la șase luni de la preluarea conducerii Guvernului de către liderul social-democrat. După 13 ani de așteptare la porțile spațiului Schengen și după eșecul dureros din decembrie 2022, când accederea în Schengen ne-a fost refuzată categoric de Austria. Eforturile și perseverența actualei guvernări redau românilor stima de sine, ca națiune cu un statut egal în Uniunea Europeană.

Social-democrația a găsit întotdeauna resurse pentru demersuri diplomatice eficiente în interesul românilor. Aderarea la NATO și aderarea la Uniunea Europeană au fost realizări esențiale pentru a aduce în România standardul de viață occidental, pentru a aduce România pe o cale fără întoarcere spre dezvoltare economică și socială.

Buna guvernare înseamnă să urmărești să obții binefaceri în interesul populației și să ai rezultate în acest demers. Românii pot miza pe o politică fermă de a afirma drepturile lor europene, pe angajamentul primului ministru Marcel Ciolacu de a continua eforturile pentru a închide definitiv procesul accederii în Schengen, după acest prim pas concret, foarte important”, transmite deputatul PSD Sălaj, dr. Florian Neaga.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *