Deputatul și medicul Florian Neaga după tragedia de la Matei Balș: „Actualul ministru trebuie să-și asume lipsa de măsuri”‘

Unul dintre cei mai buni chirurgi-ortopezi din Transilvania, Florian Neaga deputat PSD în Parlamentul României, a avut o reacție dură după tragedia de săptămâna trecută de la Institulul Matei Balș.
Bilanțul deceselor a ajuns la 10 persoane, deși inițial au fost anunțate 4 persoane decedate. Tragedia de la Matei Balș este al patrulea eveniment negru ce a avut loc în unitățile sanitare în mandatul actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu (PLUS).
„Recenta tragedie de la Institutul Matei Balș din București reprezintă încă un semnal de alarmă privind situația dificilă în care se află sistemul medical din România.
Situație în care bolnavii își pierd viața nu din cauza bolii pentru care au fost internați, ci din cauza incompetenței celor ce au fost desemnați să le poarte de grijă.
Este inacceptabil, ca acesta să fie al 4-lea incendiu dintr-o unitate sanitară din mandatul actualului ministru al sănătății.
Degeaba domnul Vlad Voiculescu se leapădă de răspundere, aruncând-o, pe cei „de dinainte”; trebuie să-și asume lipsa de măsuri pentru a preveni astfel de evenimente triste.
Este nevoie de norme clare și actualizate, pentru că doar astfel putem vorbi cu adevărat de prevenție.
Pentru cei care au trecut spre cele veșnice, pentru familiile îndoliate, pentru cei răniți, pentru personalul medical afectat, pentru ei toți trebuie să cerem răspunderea celor vinovați!”, se arată în mesajul postat pe facebook de medicul Florian Neaga, deputat PSD. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *