Deputatul UDMR, Sereș Deneș, l-a primit în Parlament pe președintele Israelului, Reuven Rivlin

Chestor al Camerei Deputaţilor și cel mai longeviv parlamentar din actuala legislatură, deputatul UDMR Sereș Deneș a fost prezent la ceremonia de primire a președintelui Israelului


Vizita în România a Excelenței Sale domnul Reuven Rivlin, președintele Statului Israel, cu câteva zile înainte de celebrarea a 73 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, este un moment pe care șefii Senatului, Camerei Deputaților, dar și parlamentari, l-au marcat astăzi în plenul reunit al celor două Camere.

Israelul este cel mai apropiat aliat și partener strategic al României în Orientul Mijlociu, relația româno-israeliană fiind bazată pe încredere și durabilitate.

România și Israel împărtășesc valori comune, în special în privința democrației și a statului de drept, susținute și bazate pe o economie liberă, de piață.

„Suntem onorați de vizita președintelui Israelului cu atât mai mult cu cât tradițiile noastre diplomatice sunt de peste 70 de ani și faptul că în Israel trăiește o comunitate mare de israelieni originari din România (circa 200 de mii). Aceste legături obliga cele doua tari la o relație mai apropiata, mai ales ca si in România, la ora actuala avem o comunitate de israelieni. În ultimii ani statul roman a retrocedat averile israelienilor. Recunoaștem Holocaustul si comemoram anual tragediile vremii de atunci. Au fost adoptate inclusiv legi pentru a elimina antisemitismul, ura națională, rasistmul. A fost o satisfacție deosebita pentru a participa la acest eveniment”, a declarat președintele UDMR Sălaj, Sereș Deneș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *