Deputatul UDMR Seres Deneș s-a întâlnit la Parlament cu președintele Poloniei, Andrzej Duda

Preşedintele Klaus Iohannis a găzduit, luni, împreună cu omologul său polonez, Andrzej Duda, Summitul Formatului Bucureşti (B9). Agenda reuniunii la nivel înalt a vizat pregătirea Summitului NATO care va fi organizat la Bruxelles, pe 14 iunie, cu accent special pe consolidarea relaţiei transatlantice, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, precum şi pe procesul de reflecţie NATO 2030.

Tot ieri, 10 mai, în Parlament, deputatul Seres Denes – liderul UDMR Sălaj a luat parte la vizita oficială a președintelui Republicii Polone, E.S. domnul Andrzej Duda. Seres Denes a participat la acest eveniment în calitate de chestor al Camerei Deputaților.

„În cursul zilei de ieri, în cadrul Summitului B9 de la București, președintele Poloniei a participat fizic. În cadrul acțiunilor a făcut o vizită la Camera Deputaților și Senat, întâlnire la care am fost invitat și eu și la care am participat, în calitate de chestor al Camerei Deputaților. Atât pentru Polonia, cât și pentru România cooperarea economică durabilă și a politicii din domeniul securității are o importanță majoră. În calitate de parlamentar de Sălaj sunt deosebit de bucuros pentru interesul domnului președinte Andrzej Duda față de construcția autostrăzii Via Carpathia, care va uni statele baltice cu statele balcanice traversând regiunea noastră. Așa cum linia de cale ferată Rail2Sea între Gdansk și Constanța consolidează relațiile economice și importanța acestora în regiune”, ne-a declarat deputatul Seres Denes, președintele UDMR Sălaj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *