Detalii ȘOC: Polițiștii au oprit un pericol public – beat, fără permis și auto neînmatriculat

Ieri noapte polițiștii sălăjeni au dat dovadă de profesionalism și au intervenit prompt pentru a evita un posibil dezastru.

Un tânăr sălăjean conducea pe drumul dintre Zalău și Cehu Silvaniei, beat la volan, fără permis și cu autoturismul neînmatriculat. În mașină se mai aflau alte 2-3 persoane.

O secundă de neatenție și totul se putea transforma într-o dramă, o catastrofă.

Polițiștii aflați în desfășurarea atribuțiilor de serviciu au solicitat oprirea autoturismului, dar șoferul băut fiind, nu a respectat indicațiile polițiștilor și și-a continuat drumul.

Oamenii legii au pornit în urmărirea șoferului și au folosit focuri de armă de avertisment. Mai mult, șoferul inconștient a încercat să între cu mașina în autospeciala poliției.

Polițiștii au tras mai multe focuri de armă, iar un glonț l-a nimerit pe șofer în spate.

După evitarea unui dezastru care putea duce la pierderi de vieți omenești, șoferul inconștient a fost reținut și transportat la spital.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Șoferul bețiv și rănit este la spital și urmează să fie audiat pentru a afla cu exactitate motivele pentru care a refuzat să oprească la solicitarea poliției.

Tânărul șofer va fi cercetat penal pentru comiterea mai multor infracțiuni și riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru haosul creat.

De partea cealaltă, polițiștii sălăjeni au arătat că sunt capabili să intervină prompt pentru a evita un pericol public în trafic care putea produce un dezastru.

Potrivit IPJ Sălaj, reiese că:

„Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Sălaj au executat, noaptea trecută, foc de armă în direcția unui autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalul acestora.

O persoană a fost rănită prin împușcare.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, instituție căreia vă rugăm să vă adresați, pentru mai multe detalii”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *