Dezastru ecologic pe lacul Sălățig – sute de pești morți descoperiți de pescarii sălăjeni

Unul dintre cele mai frecventate lacuri pentru pescuit – Lacul de la Sălățig, a devenit un focar de infecție după ce oamenii din împrejurimi au descoperit sute de pești morți care pluteau deasupra apei.

Sâmbătă dimineaţă, mai mulţi pescari din Cehu Silvaniei și din Sălăţig au vrut săprofite de zilele însorite și să se bucure de o partidă de pescuit, dar odată ce au ajuns pe lac, au descoperit un dezastru ecologic.

Sute de pești din speciile crapi, bibani, știucă și ten zăceau deasupra apei morți, aflați în stadiu de putrefacție. Pescarii susțin că ar fi murit aproximativ o tonă de pește în condiții suspecte.

Oamenii acuză AJVPS Sălaj pentru faptul că balta nu a mai fost curăţată de ani de zile.

Anchetă „la sânge” realizată de Garda de Mediu Sălaj

Reprezentanții Comisariatului Județean de Mediu Sălaj ne-au transmis că au demarat în cursul zilei de azi o anchetă amănunțită cu privire la situația de pe lacul Sălățig, iar concluziile vor fi făcute publice în cel mult o săptămână.

Responsabilitatea privind adiministrarea lacului Sălățig este în sarcina AJVPS Sălaj, care va răspunde despre situația peștilor morți, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă amenzi usturătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *