Dinu-Iancu Sălăjanu despre investiția de 60 milioane lei pentru aducțiunea de apă de la Tarnița

🤝 La sediul Consiliului Județean Sălaj a fost semnat, marți, 21 septembrie, contractul de lucrări pentru realizarea secțiunii aferente Sălajului din aducțiunea de apă de la Tarnița.

💶 Contractul “CL2 – Conducta de aducțiune Cluj – Sălaj: tronson Zalău – Șimleu Silvaniei și tronson Bălan – Cehu Silvaniei” este parte a programului major de investiții derulat de Compania de Apă Someș S.A., prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, și cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune. Cu o valoare de aproape 61 milioane de lei și o durată de execuție de 22 de luni, acesta este cel de-al 24-lea contract adjudecat de Compania de Apă Someș S.A. din cele 34 care compun POIM Cluj-Sălaj.

🚰 În lungime de circa 68 km, aducțiunea de pe teritoriul Sălajului va străbate municipiul Zalău și orașele Jibou, Șimleu Silvaniei și Cehu Silvaniei, precum și opt comune: Bălan, Surduc, Someș-Odorhei, Sălățig, Hereclean, Vîrșolț, Crasna și Pericei.

📌 Gazdă a evenimentului, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a declarat: “Știm cu toții că apa este resursa indispensabilă vieții și că accesul la apă potabilă reprezintă un drept fundamental al omului. Compania de Apă Someș, operatorul regional pentru județele Cluj și Sălaj, face eforturi considerabile în direcția modernizării și extinderii sistemului de apă potabilă şi apă uzată din cele două județe. Mă bucur că astăzi s-a făcut încă un pas major în această direcție. Investiția va asigura continuitatea serviciului de alimentare cu apă, va oferi o apă mai bună și va spori considerabil calitatea vieții consumatorilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *