Dinu Iancu-Sălăjanu susține Strategia Macro-regională pentru Regiunea Carpaților

REZOLUȚIE COMUNĂ A JUDEȚELOR DIN NORD-VEST PENTRU SUSȚINEREA “STRATEGIEI MACRO-REGIONALE PENTRU REGIUNEA CARPAȚILOR”.

✍️ Președinții consiliilor județene din Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud au semnat recent o rezoluție comună de susținere și promovare la nivel european a unei “Strategii macro-regionale pentru regiunea Carpaților”, un gest susținut de o largă majoritate a președinților județelor din Nord-Estul României, alături de regiuni partenere din Ucraina, Polonia și Slovacia. Evenimentul vine în contextul conturării tot mai pregnante a necesității promovării la nivel european a unei astfel de strategii, ca document-cheie în dezvoltarea economică a regiunilor din zona Munților Carpați.

🤝 La inițiativa președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan, în urma discuțiilor avute cu partenerul polonez, Wladyslaw Ortyl, mareșalul Voievodatului Podkarpackie cu care Maramureșul este înfrățit, s-a promovat o Rezoluție Comună a reprezentanților județelor din Nord-Vestul României.

⛰ Rezoluția Comună are ca obiectiv principal susținerea și promovarea efortului comun internațional de elaborare a unei “Strategii macro-regionale pentru regiunea Carpaților” similare și cu impactul economic ca al celor existente deja la nivel european, cum ar fi Strategiile Uniunii Europene pentru regiunea Alpilor, Dunării, Mării Baltice sau a Adriaticii.

✒️ Rezoluția a fost semnată deja de președinții Consiliilor Județene din Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud, urmând a fi primite răspunsuri și din partea celorlalte județe parte componentă a zonei de Nord-Vest a României, respectiv Cluj, Bihor, Satu Mare.

📌 “Ne-am raliat acestui important demers inițiat de Consiliul Județean Maramureș, fiindcă dorim să dezvoltăm comunitățile unitar și în armonie. Acesta este doar un prim pas spre elaborarea unor proiecte comune în domenii de interes major, precum infrastructura rutieră, industria, turismul ori sectorul agricol”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

✅ Pentru susținerea viitoarei “Strategii Macro-regionale pentru regiunile Carpaților”, ca document-cheie în dezvoltarea pe toate palierele a regiunilor ce se întind în zona geografică a Munților Carpați, s-au exprimat, deja, prin semnătură, toate județele din Nord-Estul României (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui), Centru (Brașov) și regiunile din Polonia (Podkarpackie, Malopolskie, Silezia), Ucraina (Zakarpattia Lviv, Ivano-Frankivsk, Chernivtsi), Slovacia (toate cele opt regiuni).

One thought on “Dinu Iancu-Sălăjanu susține Strategia Macro-regională pentru Regiunea Carpaților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *