Diplomă de Excelență pentru Spitalul Județean de Urgență Zalău, la Romanian Healthcare Awards 2021

 

👏Spitalul Județean de Urgență Zalău a obţinut Diploma de Excelenţă, cu proiectul „Compartiment Ventilație Noninvazivă – model modern de management pre-terapie intensivă al pacienților cu COVID-19”, la categoria „Spitalul Anului” al competiției „Romanian Healthcare Awards”.

Eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, „Romanian Healthcare Awards” este prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, ce își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă.

🏆Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc vineri, 10 decembrie, la București, Spitalul Județean fiind reprezentat de managerul Rodica Albert, directorul medical, dr. Alexandru Iliescu, dr. Amalia Gavriluț, inițiator și coordonator al proiectului, și dr. Gabriel Găvriluţ, şeful Secției Pneumologie.

🏥SJU Zalău este #prima #unitate #sanitară #din #ţară care a dezvoltat, în 2020, un astfel de compartiment de pre-terapie intensivă. Colaborarea dintre Unitatea de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă şi celelalte secţii ale Spitalului, precum și cu alte spitale din judeţ, prin preluarea tuturor cazurilor severe, într-un compartiment înalt specializat în ventilaţie non-invazivă a devenit un model de urmat pentru mari unităţi spitaliceşti din România, un proiect similar fiind implementat în septembrie 2021, într-un centru medical din Timişoara.

📌Acest compartiment reprezintă șansa la viață pentru mulți dintre pacienții COVID și post-COVID, prin suport activ în formele severe şi în situațiile de urgență extremă, pentru pacienții cronici ai Serviciului Pneumologie, dar și pentru pacienții neuromusculari cu deficit de respirație sau cu necesar de suport respirator. Ca urmare, în plin val 4, presiunea pe secţia de Terapie Intensivă a fost mai redusă decât în alte spitale din ţară, iar celelalte secţii ale SJU Zalău și ale spitalelor din judeţ au preluat pacienţi cu alte patologii severe non-COVID-19, care altfel ar fi fost insuficient manageriaţi.

🤝”Realizarea proiectului a dus la stabilirea unei colaborări eficiente între conducerea Spitalului, Unitatea de Primiri Urgenţe, secţiile Pneumologie, Boli infecțioase, ATI și celelalte secţii, pentru gestionarea cazurilor severe cu COVID-19. De asemenea, degrevarea compartimentului Terapie Intensivă de o parte din cazurile severe și a secţiilor celorlalte spitale din județ a uşurat mult munca medicilor și a acordat şanse de îngrijire pentru pacienţii cu patologie severă non-COVID. Nu pot decât să felicit întreaga echipă de proiect pentru reuşită. Mă onorează faptul că am demonstrat că #suntem într-adevăr o #echipă #puternică şi că doar printr-o bună colaborare proiectul a fost implementat cu succes în beneficiul pacinţilor noștri. Meritul pentru această diplomă este al fiecărui coleg ce face parte din colectivul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Le mulțumesc tuturor și le sunt recunoscătoare pentru aportul pe care îl au în activitatea unităţii noastre”, a precizat Rodica Albert, managerul SJU Zalău.

🩺⚕️”Această reușită reprezintă validarea activității medicale la nivelul spitalului nostru, într-o abordare universală, internațională. Iar în medicină este extraordinar să lucrezi într-un spital cu deschidere spre practici medicale corecte și moderne, pentru munca în echipă în favoarea vieții pacienților, chiar și în aceste vremuri dificile pe care le trăim. Proiectul arată felul în care a fost făcut managementul pandemiei la nivelul județului Sălaj, prin crearea compartimentului de suport respirator înalt și prin dotarea cu echipamente de Ventilație non-invazivă a secției de Pneumologie. Acest departament a fost extins încă de la diagnosticarea primelor cazuri de COVID-19, în martie 2020, și pregătit pentru preluarea cazurilor severe și critice de infecție SARS-CoV-2. În acest fel, a devenit piesă intermediară, și chiar esențială de funcționare, în traseul pacientului COVID sever, între toate celelalte secții ale SJU Zalău, pre și post ATI și între spitalele locale județene”, a subliniat dr. Amalia Găvriluţ.

📌Proiectul „Compartiment Ventilație Noninvazivă – model modern de management pre-terapie intensivă al pacienților cu COVID-19” a fost derulat cu sprijinul #Clubului #Rotary #Zalău, care a donat trei paturi electrice de terapie intensivă cu patru motoare, trei aparate biPAP ST pentru VNI și un monitor funcții vitale, în valoare totală de 50.000 lei, și al companiei #TenarisSilcotub, prin donaţia a 30 aparate de ventilație noninvazivă, în valoare totală de 240.000 lei, precum și cu suportul #Consiliul #Județean #Sălaj, prin achiziţionarea a cinci aparate pentru VNI, cinci monitoare de funcţii vital şi 20 paturi complexe de spital, cu valoare de 124.000 lei.

👏Le mulţumim tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat si pentru întreaga implicare, fără de care cu siguranţă acest proiect nu putea fi implementat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *