Directorul DSVSA, dr. Mircea Martin anunță: „Sălajul are cel mai competitiv laborator sanitar-veterinar din România”

DSVSA Sălaj are în derulare o investiție deosebit de importantă care va pune județul Sălaj pe harta realizării anumitor analize sanitar-veterinare extrem de complexe, analize care până acum nu erau posibile la nivelul județului nostru, dar și un laborator de ultimă generație.

Despre toate aceste investiții importante am vorbit cu directorul executiv al DSVSA Sălaj, dr. Mircea Martin, care de mai bine de 17 de ani face performanță la conducerea uneia dintre cele mai „grele” instituții din județ, având în vedere atribuțiile, responsabilitățile și complexitatea activităților desfășurate.

(diplomă de onoare primită de dr. Mircea Martin de la fostul ministru al Agriculturii Chesnoiu în semn de respect pentru întreaga activitate)

„În ceea ce privește strategia DSVSA Sălaj cu privire la activitatea laboratorului sanitar-veterinar, vreau să vă spun că am avut în vedere aceste aspecte, în ideea în care un laborator competitiv este un laborator care își dezvoltă tehnicile analitice în acord cu politicile și tendițele europene privind depistarea unor practici frauduloase din industria alimentară, precum și verificarea conformității tuturor produselor tradiționale și organice” – dr. Mircea Martin, directorul DSVSA Sălaj.  

Sălajul are cel mai modern laborator din România

Acest lucru s-a putut face datorită investiției majore pe care DSVSA Sălaj finalizat-o în luna decembrie, investiție care se ridică la valoare de 3.143.000 lei. Laboratorul este la această dată unul dintre cele mai competitive din România în ceea ce privește dotările și specialiștii.

„Urmează ca în cursul anului 2023 să lucrăm și să avem în atenție creșterea și îmbunătățirea imaginii și vizibilității privind activitatea laboratorului sanitar-veterinar al udețului Sălaj, ținând cont de faptul că este un județ mai mic, dar cu aceiași necesități ca oricare din jdețele din România. 

Avem în vedere faptul că în ultimii ani s-au dezvoltat o serie de afaceri în domeniul industriei alimentare, respectiv au apărut abatoare noi, unități de procesare noi, iar DSVSA Sălaj prin laborator trebuie să asigure toate cerințele necesare ca aceste unități, aceste firme să-și poată desfășura în mod activ, într-un ritm rapid toată producția care este garantată prin controale oficiale sau prin autocontrol a tot ceea ce produc dânșii în aceste unități de industrie alimentară”, a conchis directorul DSVSA, dr. Mircea Martin. 

200.000 de euro din fonduri europene pentru dotarea laboratorului

DSVSA Sălaj, prin implicarea directorului executiv dr. Mircea Martin a avut în vedere și investiții pe fonduri europene grație a două proiecte majore în valoare de 200.000 euro prin care s-a achiziționat un aparat de ultimă generație PCR care va permite dezvoltarea unor tehnici de laborator la cel mai înalt nivel – organisme modificate genetic și dezvoltarea unor tehnici privind detecția pe genomul viral.

De asemenea DSVSA are în vedere și faptul că la nivel național instituția condusă de dr. Mircea Martin este desemnată pentru determinarea tuturor coloranților din alimente.

„Este un lucru pe care dorim să-l extindem și să trecem la un alt nivel de calitate al acestor servicii și să ne extindem cu alte și cu alte metode de laborator”, explică directorul executiv al DSVSA Sălaj, dr. Mircea Martin. 


Mircea Martin, directorul DSVSA Sălaj care face performanță de peste 17 ani

            Din 2005, dr. Mircea Martin ocupă funcția de director executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, iar în cei peste 17 ani de activitate a reușit să ducă instituția în topul celor mai performate Direcții Sanitare din țară, reușind an de an perfornamțe notabile.

Pe lângă activitatea zilnică, directorul Mircea Martin se luptă pentru atragerea fondurilor necesare dezvoltării instituției. A reușit să modernizeze și să reabiliteze sediul DSVSA Sălaj, care este la ora actuală unul dintre cele mai impunătoare și mai dotate sedii din țară, iar la finalul anului 2022 a reușit să finalizeze cel mai mare proiect de investiții și să transforme laboratorul din Sălaj în cel mai performant laborator sanitar-veterinar din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *