Divizia de real estate a grupului Altex vrea să dezvolte noi proiecte în Zalău

Cometex, divizia de real estate a grupului Altex, are în plan dezvoltarea a 20 de proiecte imobiliare în următorii 2 ani, proiecte pentru care are deja terenurile antamate, a declarat, în cadrul conferinței reConstruct 2022, Adrian Urdă, CEO-ul companiei.

Potrivit lui, Cometex își va concentra atenția către dezvoltarea de parcuri de retail, care sunt mai ușor de construit și care s-au dovedit a fi mai rezistente în pandemie decât marile centre de comerciale, dar și către extinderea către orașele secundare și terțiare.

Avem deja antamate aproximativ 20 de terenuri, care înseamnă că vom avea 20 de proiecte pentru următorii doi ani. Cinci dintre acestea sunt în București. Mergem și pe orașe ca Motru, Rădăuți, Balș.

Pentru noi, modelul de business este cel de retail park. Centrele comerciale sunt frumoase, dar parcurile de retail sunt comode și facile. Ai venit și ai luat ce-ți trebuie rapid. Sunt mai eficiente și pentru retaileri, și pentru clienți. În plus, se și construiesc mai ușor”, a explicat Adrian Urdă.

CEO-ul Cometex a mai spus că parcurile de retail nu vor fi singura țintă de dezvoltare, compania având în plan și construcția de proiecte imobiliare mixte.

Vom avea și proiecte imobiliare mari, mixte, care să includă retail plus rezidențial, la Zalău și Focșani”, a dezvăluit Adrian Urdă, la conferința reConstruct 2022, organizată de wall-street.ro.

Acesta a mai spus că orice proiect Cometex nou va veni direct cu dotări și componente de energie verde. De asemenea, potrivit lui, până la finalul anului, toate proiectele Cometex ar trebui să dotate cu panouri fotovoltaice și cu stații de încărcare pentru mașinile electrice.

„Aceste investiții se vor vedea și în costurile utilităților pentru chiriașii noștri, aspect pe care sigur îl vor aprecia”, a mai spus CEO-ul Cometex.

Sursa wall-street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *