DNA a clasat dosarul privind achiziția de BMW-uri pentru Poliție, în timpul mandatului lui Bode

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a clasat dosarul privind achiziția celor 600 de BMW-uri pentru Poliția Română, în timpul mandatului lui Lucian Bode (PNL) la Ministerul de Interne.

Achiziția de BMW-uri pentru Poliție, extrem de controversată

Sindicatul Europol și USR au acuzat nereguli în această achiziție: criteriile stabilite în caietul de sarcini au fost formulate de așa manieră încât licitația să nu poată fi câștigată decât de Automobile Bavaria SRL, firmă administrată de Michael Schmidt, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.
G4Media a informat, în acest context, că cea mai mare sumă donată către PNL, de o persoană juridică, în mandatele lui Klaus Iohannis, aparține fix unei societăți a lui Michael Schmidt.

O parte din banii pentru aceste mașini trebuia să vină din fondurile europene, dar Ministerul de Interne n-a mai solicitat suma, așa că totul a fost plătit din bugetul de stat. USR acuză că MAI, sub conducerea PNL, n-a mai cerut banii UE pentru ca Parchetul European să nu poată acționa în acest caz.

DNA a clasat dosarul privind achiziția de BMW-uri pentru Poliție

DNA a transmis marți, pentru Europa Liberă, că dosarul cercetat in rem, adică față de faptă și nu împotriva unei persoane, a fost clasat încă din octombrie.

„La solicitarea dvs. din data de 08 noiembrie 2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă transmită că, la data de 16 octombrie 2023, în dosarul la care faceți referire a fost dispusă soluția clasării”, a transmis DNA.

Din datele disponibile până acum, doar Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, mai face verificări privind modul de derulare a achiziției.

Acordul-cadru prevedea livrarea între 300 și 600 de mașini. Contractul are o valoare cuprinsă între 49 și 98 de milioane de lei, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *