DNA condus de procurorul Crin Bologa lovește pe final de an: dosar cu prejudiciu de 16 milioane de euro trimis în judecată

Trei foști directori ai unei instituții financiare au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar în care prejudiciul este de peste 16 milioane de euro. În același dosar de delapidare sunt judecați și doi reprezentanți ai unor firme.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a celor cinci inculpați. Aceștia sunt judecați în stare de libertate. Este vorba despre fostul director general al unei instituții financiare nebancare, fostul director general adjunct, fostul director de vânzări și doi administratori ai unor societăți comerciale.

Potrivit DNA, inculpații ar fi făcut un prejudiciu uriaș prin încheierea unor contracte de leasing.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada iulie 2007 – septembrie 2008, directorul general al unei instituții financiare nebancare, beneficiind de ajutorul celor doi directori din subordinea sa, ar fi încheiat fără drept un număr de 42 contracte de leasing financiar cu societățile controlate de cei doi oameni de afaceri. Contractele respective ar fi fost încheiate cu încălcarea normelor Băncii Naționale a României și a celor interne ale societății conduse de primii trei inculpați. Prin aceste demersuri instituția financiară nebancare ar fi fost prejudiciată cu suma de 16.313.843 euro”, au anunțat procurorii DNA.

Instituția financiară nebancară care succede în drepturi societatea păgubită s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 17.645.271 euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *