Doi bolnavi de COVID-19, transferați cu elicopterul SMURD din Jibou în Ungaria

Pacient cu COVID-19, aflat în stare gravă, transferat de urgență în Ungaria cu un elicopter SMURD 🚁🇷🇴🇭🇺

Echipajul de la Jibou, împreună cu o echipă medicală de la UPU-SMURD Cluj-Napoca, au îndeplinit cu succes o misiune umanitară pe ruta Cluj-Napoca 🇷🇴 – Debrecen 🇭🇺, pentru transferarea unui pacient aflat în stare gravă, intubat, infectat cu Coronavirus. După aproximativ 50 de minute de zbor, pacientul a fost predat în siguranță medicilor din Ungaria.

Aeronavele Inspectoratului General de Aviație rămân la datorie, pregătite în oricine moment să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în state gravă, iar elicopterele SMURD de la Iași și Galati pot interveni în Republica Moldova, la solicitarea autorităților din statul vecin.

Lupta pentru viață continuă! ❤️

La doar câteva ore după finalizarea cu succes a misiunii de transfer în Ungaria, echipajul de la Jibou au decolat din nou cu destinația Debrecen, pentru salvarea unui bărbat de 64 de ani, infectat cu COVID-19, intubat și ventilat mecanic.

Pacientul a fost preluat de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea și transferat aerian în Debrecen, Ungaria, după 25 de minute de zbor.

Bărbatul a fost asistat și monitorizat de o echipă medicală asigurată de UPU-SMURD Cluj-Napoca, fiind predat în siguranță medicilor din Ungaria.

Aeronavele Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. sunt la datorie, pregătite să intervină în orice moment în sprijinul cetătenilor.

🇷🇴🤝🇭🇺

#IGAv  #DSU #SMURD

One thought on “Doi bolnavi de COVID-19, transferați cu elicopterul SMURD din Jibou în Ungaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *