Doi frați bătuți aproape până la moarte într-un bar din Zalău. Frații Gurza au fost arestați 30 de zile

M

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoștință opiniei publice faptul că, în dosarul nr 540/P/2022, prin ordonanța din data de 30.05.2022 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Gurza Ciprian Aurel, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor și Gurza Nicolae Dan pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în data de 29 mai, în jurul orei 16.00, în mun. Zalău, într-un bar situat ăe str Avram iancu, inculpatul Gurza Ciprian Aurel a aplicat multiple lovituri cu pumnii persoanei vătămate BA, iar după ce acesta a căzut inconștient la pământ, i-a aplicat alte lovituri cu picioarele în față.

Ulterior, inculpatul Gurza Nicolae Dan a luat de pe o masă de sticlă de 0,5 litri de bere cu care i-a aplicat o lovitură în zona capului persoanei vătămate BT, fratele persoanei vătămate BA, acesta suferind leziuni la nivelul capului.

Raportat la numărul leziunilor, obiecul vulnerant și zonele lezate a rezultat intenția inculpaților de a suprima viața victimelor.

Persoanele vătămate au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Zalău în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Prin ordonanța din 30 mai procurorii din cadrul PT Sălaj au dispus măsura reținerii inculpaților pentru o perioadă de 24 de ore. La aceeași dată, inculpații au fost prezentați la Tribunalul Sălaj cu propunere de arestare preventivă, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea pentru 30 de zile a acestora.

Cercetările continuă în vederea lămurii tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Precizăm faptul că punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crerea cadrului procesual de administrare a probatorului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *