Doi minori cercetați penal pentru vânzarea de articole pirotehnice în Zalău

Ieri, 25 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Zalău au întocmit două dosare penale pentru efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, în municipiul Zalău, pe numele a doi tineri .

La data de 25 ianuarie a.c, polițiștii de ordine publică au depistat în flagrant delict un tânăr de 17 ani, care avea asupra sa 6 cutii a câte 60 de bucăți articole pirotehnice, fără a îndeplini condițiile stabilite de lege. Acesta încerca să le comercializeze unui tânăr din Zalău.

Tot ieri, la ora 20.30, polițiștii au depistat un alt tânăr, de 15 ani, care avea asupra lui articole pirotehnice, fără a fi autorizat în acest scop.

Polițiștii continuă cercetările pentru efectuarea fără drept de orice operațiuni cu articole pirotehnice, faptă prevăzută de art.37 din Legea nr.126/1995 și au ridicat în vederea conficării întreaga cantitate de articole pirothnice.

Reamintim cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

Poliţiștii sălăjeni vă reamintesc că sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *