Doi minori de 16, respectiv 17 ani din Jibou și Gârbou, încătușați de Poliție pentru tâlhărie calificată

Vineri noaptea, 16 iulie, la ora 01:00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou au dispus reținerea, pentru 24 de ore,  față de  doi tineri, de 17 și 16 ani, din Jibou și comuna Gârbou, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din cercetățrile efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, în noaptea de 14 spre 15 iulie a.c., tinerii, după ce au deconectat energia electrică, ar fi pătruns, fără drept, într-o locuință, din localitatea Călacea, comuna Gârbou.

Aceștia, prin amenințarea cu un cuțit și exercitare de violențe asupra unei femei, în vârstă de 85 de ani, i-ar fi sustras 2.600 de lei.

Femeia a fost transportată la o unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cursul serii, persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate și depistate de polițiști.

Tinerii au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că punere în mişcare a acţiunii penale este etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *