DOLIU NAȚIONAL ! România, pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID

România a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID raportate la populație, potrivit datelor centralizate de Universitatea Oxford.

România înregistrează zilnic 16,6 decese la un milion de locuitori (media pe ultimele 7 zile). În ultimele zile, au fost raportate zilnic între 300 și peste 440 de decese în 24 de ore.

Un copil de 13 ani, fără probleme de sănătate, dar nevaccinat, a murit azi în România, după ce s-a îmbolnăvit de COVID. Alți 364 de români și-au pierdut viața de ieri până azi, din cauza complicațiilor apărute după infectare. Aproape 90 la sută nu erau vaccinați. Aceste cifre înregistrate vineri plasează România pe primul loc în lume la numărul de decese de COVID raportat la populație. Este o situație dramatică, ce se perpetuează în lipsa unor noi restricții.

O privire de ansamblu asupra hărții Europei ne arată cât de mult contează vaccinarea unei proporții majoritare, spre sută la sută, din populație, atunci când ne uităm la efectele infecției cu SARS-CoV-2 din punct de vedere al cazurilor grave și al numărului de decese, raportat la populația totală a țării. Zona de est a Europei (Lituania, România, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina) este roșie. Aceste țări au un număr mare de decese raportat la un milion de locuitori în ultima săptămână.

În schimb, în vestul Europei, Franța, Italia, Marea Britanie, Portugalia sunt „verzi”, indicele deceselor fiind foarte mic. În Marea Britanie este sub 2, deși numărul cazurilor este comparabil cu cel din valul precedent al pandemiei. Numărul deceselor, în această țară unde populația este în bună parte vaccinată, este acum chiar și de 20 de ori mai mic.

One thought on “DOLIU NAȚIONAL ! România, pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *