Dosar penal pentru un polițist care amenință un șofer cu pistolul

Imagini revoltătoare au apărut în spațiul public după ce un polițist a fost surprins folosindu-și arma din dotare pentru a amenința și a mobiliza un șofer de TIR. Scenele de groază au fost filmate cu ajutorul unei camera aflată pe bordul unui autoturism care trecea prin zona în care se aflau polițistul și șoferul. În urma publicării imaginilor, polițiștii fac cercetări cu privire la modul ilegal în care omul legii a acționat.

Polițistul este cercetat penal

Un polițist a fost suprins pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, în timp ce amenința un șofer de TIR cu pistolul îndreptat spre acesta. În filmulețul înregistrat se observă că șoferul de TIR a fost coborât din cabina autocamionului și supus verificărilor cu pistolul îndreptat spre el.

Deși acțiunea se petrece în decursul a câteva secundă, în imagini se poate observa cum polițistul își retrage arma îndreptată spre bărbat cu intenția de a-și pune arma înapoi în toc.

„Evenimentul a avut loc la data de 26 decembrie, în vecinătatea bretelei de urcare de pe DN 7 pe autostrada A1 Deva – Nădlac. În aceste momente, Biroul de poliţie Autostrada A1 Deva – Nădlac efectuează verificări, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care s-a petrecut evenimentul, în vederea luării măsurilor care se impun”, a transmis, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Ulterior, anchetatorii care se ocupă de acest caz au transmis că polițistul în cauză a fost identificat, urmând ca acesta să fie audiat pentru a-și explica gestul.

„Cu privire la imaginile apărute în mass-media, Compartimentul de relații publice face următoarele precizări:

Evenimentul a avut loc la data de 26 decembrie a.c., în vecinătatea bretelei de urcare de pe D.N. 7 pe autostrada A1 – Deva Nădlac.

În aceste momente, Biroul de poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac efectuează verificări, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care s-a petrecut evenimentul, în vederea luării măsurilor care se impun”, a transmis Poliția Autostrăzi.

ACTUALIZARE!

POTRIVIT IPJ ARAD : Din primele verificări, s-a stabilit că un polițist al Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac, aflându-se în timpul serviciului, a pus în funcțiune semnalele luminoase, pentru oprirea unui ansamblu rutier.

Șoferul acestuia nu a oprit, continuându-și deplasarea, fiind ulterior oprit pe D.N. 7, la intersecție cu breteaua de coborâre de pe A1.

Conducătorul auto, un cetățean turc, a coborât din autoutilitară și a devenit agresiv prin vorbe și comportament, motiv pentru care agentul de poliție a întins mâna pentru a păstra o distanță de siguranță. Totodată, a scos pistolul din toc, arma fiind orientată în plan vertical.

Conducătorul auto și-a revizuit comportamentul, devenind cooperant, a înmânat documentele solicitate de polițist, în urma verificărilor nefiind constatate nereguli.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva-Nădlac, pentru a se stabili dacă au fost încălcate regulile deontologice și luarea de măsuri legale, dacă se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.