Dosarul penal de abuz de încredere al adjunctului DSV, Bacso Laszlo, în lucru la Poliția Dobrin

Dosarul penal pentru abuz de încredere în care este acuzat directorul adjunct al DSVSA Sălaj, Bacso Laszlo, se află la Postul de Poliție Dobrin, potrivit informațiilor primite de la IPJ Sălaj.

Un bătrânel de 75 de ani, Crișan Valeriu din Aghireș, comuna Meseșenii de Jos, a depus o plângere penală la Secția Nr. 1 Rurală Zalău prin care îl reclamă pe Bacso Laszlo – directorul adjunct al DSVSA Sălaj, de 43 de ani, din comuna Crișeni, că acesta i-ar fi vândut 7 oi și 5 miei, paguba fiind evalaută la 3.800 lei.

Bătrânul reclamă că Bacso Laszlo ar fi proprietarul unei turme de circa 300-400 de oi și ar fi avut un alt bărbat din Meseșeni care îngrijea de oi. Ciobanul s-ar fi înbolnăvit, iar când acesta sa intors la muncă, proprietarul turmei ar fi vândut toate oile unei persoane din Crișeni, spune bătrânul.

Vârstnicul și-ar fi dus în aprilie oile la turma din Crișeni a lui Bacso Laszlo pentru a fi îngrijite pe perioada veri, având o înțelegere în prealabil cu ciobanul turmei cu care se și cunoștea.

Poliția confirmă faptul că bărbatul de 75 de ani din Aghireș a depus o plângere penală care a fost înregistrată la Secția 1 Poliție Rurală Crișeni. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de abuz de încredere și continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu. Ulterior, după mai multe cercetări efectuate, dosarul penal a fost mutat la Poliția Dobrin, cercetările continuă.

Poliția a deschis dosar penal pentru abuz de încredere

„La data de 16 iunie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au fost sesizați, prin plângere, de către un bărbat, din comuna Meseșenii de Jos, cu privire la comiterea infracțiunii de abuz de încredere.

În fapt, bărbatul sesizează că, în luna aprilie a.c., i-ar fi încredințat, spre îngrijire, 12 ovine unui îngrijitor de oi la turma unui bărbat, de 42 de ani, din comuna Crișeni, iar acesta din urmă, ar fi înstăinat întrega turmă, inclusiv oile sale.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente”, transmite Poliția.

Contactat telefonic de Ziarul Monitorul de Sălaj, Crișan Valeriu ne-a declarat că: „De la începutul pandemiei îmi duc cele 7 oi care o făcut ulterior 5 miei la turma lui Bacso Laszlo din Crișeni unde lucra din 2014 un ciobanul Zoltan din Aghireș. În turma lui Bacso Laszlo avea 68 de oi și peste 30 de miei și ciobanul Zoli. Anul acesta în data de 2 Mai ciobanul Zoli o fost în comă din cauza faptului că o înghețat în urma ploilor și a frigului și a fost dus cu ambulanța la Urgențe, unde a fost internat aproape trei săptămâni. Între timp Bacso Laszlo a vândut toate oile, inclusiv oile mele cu sârmă în urechi la un oier din Crișeni. 

Legătura cu Laszlo am luat-o înainte de a vinde oile și am mers împreună cu ciobanul Zoli. Bacso Lacslo s-a enervat pentru faptul că am mers la oi împreună cu ciobanul Zoli. Când stabileam că trebuia să ne întâlnim pentru a-mi lua oile, Bacso Laszlo nu se mai prezenta la turmă, iar ciobanul nu mi le-a dat fără acceptul lui Bacso. Situația asta sa repetat, l-am căutat la birou la DSV și am vorbit în două rânduri și nu am rezolvat nimic. 

După aceia Bacso Laszlo nu mi-o mai răspuns la telefon. Am făcut demersuri și am găsit urma turmei de oi vândută, unde am identificat oile mele cu sârmă în urechea stângă. Am insistat să rezolv problema pe cale amiabilă dar am văzut că în repetate rânduri nu îmi mai răspunde la telefon, am luat decizia să îi fac plângere penală la Poliție. 

Bacso Laszlo a fost sunt de către un polițist în cursul zilei de azi și au vorbit 10 minute, ocazie cu care a recunoscut că a vândut oile, dar a motivat că mi le-a vândut pentru că nu am plătit păstoritul. Am încredere în Poliție și sper să îmi recuperez cele 7 oi și 5 miei. Eu m-am plătit de datorii cu vârf și îndesat la cioban, pentru că la cioban o fost toată înțelegerea. Când ciobanul lipsea 2-3 zile eu stăteam cu ele pe câmp și le păzeam. Anul trecut chiar am cumpărat de 500 de lei soluție de îmbăiat oile pentru toată turma. Am dus oameni din Gârcei să le îmbăiem. La tractoriști le-am cumpărat motorină pentru cei care au cărat apa din Doba. Sunt multe de povestit. Eu am vrut să rezolvăm pe cale amiabilă dar nu am reușit nimic”. 

Contactat telefonic Bacso Laszlo a declarat pentru Ziarul Monitorul de Sălaj că: „Domnul respectiv nu mi-o predat niciun animal în viața lui”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *