Dotări noi la ISU Sălaj cu fonduri europene

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a fost prezent, marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, la evenimentul de prezentare a containerului de pregătire şi a autospecialei de transport persoane şi victime multiple, intrate recent în dotarea pompierilor sălăjeni.

“Mă bucur să constat că, în ultimii ani, dotările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” Sălaj s-au îmbunătăţit în mod constant, ceea ce înseamnă că activitatea pompierilor poate fi mai eficientă în lupta permanentă cu secundele, atunci când e vorba de salvarea unor vieţi omeneşti sau a unor bunuri ale populaţiei. Bineînţeles că pe lângă dotări sau chiar înaintea lor, resursa umană este foarte importantă, iar partea de pregătire profesională este esenţială în acest domeniu în care pericolul este prezent aproape la fiecare intervenţie. Cu siguranţă containerul achiziţionat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj va contribui la îmbunătăţirea pregătirii şi la creşterea abilităţilor pompierilor în activitatea de zi cu zi. Vreau să felicit, în acest context, conducerea ISU Sălaj, pentru preocuparea permanentă pe care o arată privind îmbunătăţirea bazei materiale şi pregătirea profesională a pompierilor”, precizează prefectul Dari Toma.

Containerul de pregătire este unul din cele mai moderne din ţară şi este destinat antrenamentului personalului operativ în domeniul căutării, identificării şi salvării victimelor surprinse de incendiu. Containerul a fost achiziţionat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj.

Autospeciala de transport personal şi victime multiple are o capacitate maximă de transport a 11 persoane, respectiv şase persoane în cazul transportului medicalizat al victimelor. Autospeciala a fost achiziţionată printr-un proiect cu finanţare europeană.

Autospeciala şi containerul au fost prezentate în cadrul unui exerciţiu desfăşurat pe platoul de pregătire al ISU Sălaj.

One thought on “Dotări noi la ISU Sălaj cu fonduri europene

  1. Fara suparare, dar dupa statura numa i domnul Dinu Iancu ar trece testul pentru a fi pompier.
    P.S Ce caricatura de prefect este la Salaj, vai de liceul lui din Sarmasag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *