Drumul NIMĂNUI între Cluj și Sălaj. Cine toarnă asfaltul pe porțiunea de 600 metri

O clujeancă a semnalat redacției Cluj24 că între județele Cluj și Sălaj există un drum ”al nimănui”, o porțiune neasfaltată de 600 de metri, plină de gropi și acoperită cu pietriș, după care urmează drum asfaltat în ambele județe.

„Am observat că pe drumul ce leagă localitatea Vultureni (județul Cluj) de localitatea Hida (județul Sălaj) cele 2 județe nu sunt unite, măcar prin acest drum. Cei din Sălaj au terminat de modernizat drumul în urmă cu ceva ani, terminând până la limita județului iar acum la sfârșitul anului 2020 cei din Cluj au terminat de modernizat partea lor din județ. Problema e ca între cele 2 sunt cam 500-600 m pietruit – drum al nimănui”, a spus aceasta.

Porțiunea de drum aparține Sălajului

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au declarat pentru Cluj24 că porțiunea pietruită în lungime de aproximativ 600 de metri este situată pe drumul județean DJ 109 Vultureni – Așchileu – limită cu județul Sălaj.

”Drumul județean DJ 109 aflat în rețeaua de drumuri județene administrată de Consiliul Județean Cluj este intabulat până la limita cu județul Sălaj, respectiv până la kilometrul 31+976. Astfel, tronsonul de drum pietruit la care faceți referire nu este situat pe raza județului Cluj, ci este situat în județul Sălaj.

La înscrierea în Regim de Carte Funciară și Cadastru a drumului județean DJ 109, s-a constatat că limitele geografice nu corespundeau cu limitele din hărțile cadastrale.

Atestarea limitelor de proprietate s-a realizat conform CF 50741 Așchileu, iar închiderea de CF 50741 a avut loc în cursul anului 2017”, a transmis CJ Cluj.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, s-a luat legătura cu CJ Sălaj, iar conducerea instituției a promis că va asfalta și porțiunea de drum pietruită de 600 de m dintre cele două județe.

Sursa text și foto Cluj24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *