DSP Sălaj semnalează că apa fântânilor publice din Zalău nu este potabilă

Inspectorii DSP Sălaj fac apeluri către populație să nu consume apa din cișmele publice din municipiul Zalău, avertizând că are o concentrație prea mare de amoniac, însă locuitorii susțin însă că vine din inima munților și este pură, semnalează Agenția de presă Rador.

Mulți oameni vin cu bidoane pentru a se alimenta, considerând că apa de la cișmele este mai bună decât cea de la robinet. Aceasta din urmă este potabilă, dau asigurări aceleași autorități.

Avertismentele autorităților sanitare sălăjene sunt clare, apa fântânilor publice din oraș nu este potabilă.

”Fântânile publice nu sunt potabile. Le verificăm periodic, nu au încărcătură microbiană, dar avem un amoniac mai mare, amoniac care se datorează structurii solului, în general la fântânile arteziene. Așa că dacă vedeți, toate fântânile arteziene au plăcuțe afișate cu privire la concentrația de amoniu, care poate să prezinte în timp riscuri pentru sănătate”, susține directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, medicul epidemiolog Ligia Marincaș.

La toate fântânile au fost montate plăcuțe de avertizare dar, cele mai multe au fost îndepărtate, iar sute de oameni iau zilnic apă de la aceste fântâni și spun că nu au probleme de sănătate.

”E apa din Sărmaș, apă foarte bună, care vine din inimă muntelui”, spune un cetățean venit să se alimenteze cu apă de la o fântână.

Inspectorii sanitari dau asigurări că apa furnizată zălăuanilor la robinet este potabilă. Degeaba, de cel puțin trei decenii locuitorii orașului folosesc apă de băut doar de la fântânile publice din oraș, pe care o consideră de calitate, în pofida avertismentelor.

3 thoughts on “DSP Sălaj semnalează că apa fântânilor publice din Zalău nu este potabilă

  1. Nu stiu …e iar dezorientare. De 67 de ani beau numai apa arteziana. Ce s-a schimbat asa deodata la toate izvoarele? Mai bine publicati continutul analizelor de la fiecare fantana arteziana pe site sau vad ca aveti cont si pe FB ca sa stie lumea de ce sa se fereasca. Stiu ca e greu…e un pic de munca pentru banii de la stat. Scrieti ceva adevarat. Multumesc.

  2. Cei de la DSP își cumpără apa din magazine, dar cetateanu de rând nu are bani pentru ea.
    Daca pui apa de Vârșolț într-un pahar mare, după două zile la fund se strânge ceva mizerie. Vraja la că de obicei. La arteziene nu e potabila, dar nu am văzut nici o plăcuță cu concentratiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *