După ce a lovit o minoră, polițistul Dura Chiș a recidivat. Dosarul penal este la Judecătoria Zalău

La data de 29 aprilie 2021, Dura Chis Cristian Daniel polițist din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Zalău a fost trimis pentru a doua oară în judecată pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă.

Dura Chiș Cristian a reușit să fie trimis în judecată, din nou, pentru purtare abuzivă la serviciu. Polițistul este acuzat că ar fi agresat un bărbat CIOBANU CHIBA MARIN DANIEL, iar dosarul cu nr. 1519/337/2021 a fost înregistrat la Judecătoria Zalău. Judecarea polițitului Dura Chiș a început pe 15 septembrie când cauza a fost amânată pentru administrarea de probe, citarea martorilor și a părții vătămate. Următorul termen de judecată stabilit de instanță este 19 ianuarie 2022.

Ciobanu Chiba, bărbatul care a depus plângere împotriva polițistului Dura Chiș, a precizat că, după ce a fost dus la sediul Poliției Municipale Zalău, polițistul a început să-l lovească în zona feței. Conform legislației în vigoare, un astfel de comportament este interzis și nu corespunde metodelor de interogare.

Polițișt acuzat pentru a doua oară de purtare abuzivă

Polițiștul Dura Chiș Cristian a mai fost trimis în judecată acum patru ani, când a fost acuzat de o mama unei tinere de 16 ani că fiica acesteia a fost lovită de polițist care se afla în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. Mai precis, polițiștul Dura Chiș a intervenit în aplanarea unui conflict la un local din Zalău, prilej cu care a lovit minora cu palma peste față.

„În fapt s-a reţinut că, în calitate de agent de siguranţă publică în cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu a lovit-o pe partea vătămată C.P. (minoră 16 ani), cauzându-i leziuni traumatice (traumatism cranio-facial), care nu au necesitat zile de îngrijiri medicale”, susțin procurorii.

Polițistul Dura Chis Cristian Daniel s-a ales atunci doar cu un avertisment din partea judecătorilor Curții de Apel Cluj, care au reținut că fapta are o gravitate redusă. Polițiștul Dura Chiș a fost pus la dispoziție timp de 11 luni, după  care a fost repus în drepturi și și-a primit drepturile financiare ce i-au fost suspendate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.