După ce PSD a făcut pe plac opoziției, USR+ și PNL continuă să critice proiectul statuii lui Mihai Viteazul

Actuala administrație locală din Zalău își dorește să modernizeze întreg spațiul din zona Scala, prin alei pietonale, fântâni arteziene de pardosea, iluminat ambiental, dar și să amplaseze în centrul zonei o statuie cu domnitorul Mihai Viteazul.
După ce informația a fost mediatizată, opoziția a cerut transparență și dezbatere publică privind construirea acestei statui a lui Mihai Viteazu.
Primăria Zalău s-a conformat și a făcut pe plac USR+ și PNL și a organizat un concurs de proiecte pentru realizarea acestei investiții de 500.000 de euro. Dar tot nu a fost bine.
După ce inițial s-au opus acestui proiect, opoziția a început să critice din nou această investiție și reclamă că suma propusă a fi cheltuită este prea mare.
Cu privire la construirea de bazine de înot în oraș, Primăria Municipiului Zalău a obținut finanțarea necesară pentru realizarea unui astfel de bazin de înot didactic prin Compania de Națională de Investiții, administrația locală fiind doar beneficiarul investiției. CNI a stabilit prețul construcției, tot CNI a organizat licitația.
Primarul Ionel Ciunt a pregătit documentația, a obținut avizele necesare realizării acestui proiect, a pus la dispoziție suprafața de teren și a făcut o cerere de finanțare care a fost aprobată. Va fi primul bazin de înot didactic care se va construi la Zalău, lucrările urmând să fie demarate anul acesta.

Iată răspunsul PSD Sălaj la criticile aduse de USR+ și PNL:

Pentru USR-PLUS, așa numiții progresiști, nu mai contează istoria națională, credința creștină și niciuna din valorile tradiționale care au ajutat poporul român de-a lungul zbuciumatei sale istorii.
Au demonstrat deja la nivel național faptul că, pentru ei, administrația înseamnă:
• contracte cu statul pe bani grei, dar zero venituri declarate, zero taxe plătite, zero contribuții la Sănătate și la Pensii – practică generalizată în rândul așa-zișilor reformatori din USR-PLUS: Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, șeful Cancelariei prim-ministrului, dar și mulți dintre parlamentarii USR-PLUS care își declară doar o parte din venituri pentru a nu plăti contribuții la Sănătate și Pensii;
• haos provocat în cadrul celui mai important minister din România, implicat în lupta împotriva pandemiei;
• abuz de putere și promovarea oamenilor nepregătiți – măsluirea datelor despre pandemie în funcție de interesele politice și electorale.
➡În aceeași logică acționează și consilierii locali ai municipiului Zalău. Orice ar fi, ei nu sunt de acord❗ Critică administrația municipiului pentru un proiect de construire a statuii domnitorului Mihai Viteazul, personalitate istorică marcantă, care a adus pentru prima dată în conștiința românilor ideea de unitate națională. Valorile istorice sunt neimportante pentru ei, chiar dacă din echipa lor face parte și un profesor de istorie, care ar trebui să susțină acest proiect.
➡Mai mult, demonstrează că nici nu cunoasc proiectele de investiții ale administrației locale. Propun construirea unui bazin de înot, în condițiile în care conducerea Primăriei Municipiului Zalău a efectuat demersuri în acest sens, proiectul pentru construirea unui bazin didactic de înot pe strada Făgetului nr. 39 fiind în procedură de licitație, cu termen limită pentru evaluarea tehnică și financiară a ofertelor 14 aprilie 2021, proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții.

Dacă tot sunteți la guvernare, poate determinați Ministerele de resport din Guvernul Romaniei să plătească ceea ce este reglementat legal:➡90% din indemnizații pentru persoanele cu dizabilități și pentru asistenții socali; ➡abonamentele elevilor pentru transport public; ➡bursele școlare și, nu în ultimul rând, ➡cheltuielile cu centrele de vaccinare împotriva COVID-19.


One thought on “După ce PSD a făcut pe plac opoziției, USR+ și PNL continuă să critice proiectul statuii lui Mihai Viteazul

  1. eu nu sunt pesedist. ințeleg că e luptă politică. ok.

    am plecat din zalău de vreo 20 de ani dar cand ma intorc aș dori să văd statuia asta cu Mihai Viteazul, arată bine și ar avea si Zalăul o statuie românească. Chiar ar pune in valoare zona acelei intersecții importante.

    dacă veniți in Occident veti vedea că un oraș nu e suma blocurilor și a magazinelor ci in punctele cheie se ridică o statuie care să organizeze estetic si simbolic zona, să-i dea identitate să vezi că ești in România nu in Estonia de pildă

    opoziția să se ocupe să facă proiecte eficiente pozitive nu să facă sabotaj steril

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.