EDUCAȚIE RUTIERĂ ÎN RÂNDUL CELOR MAI MICI PARTICIPANȚI LA TRAFIC

Activități de educație rutieră pentru copii au fost organizate astăzi, în intervalul orar 12.00-14.00, de către polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu colegii lor de la Biroul Rutier.

Activitatea s-a desfășurat în zona spațiilor de joacă, din municipiul Zalău.

Poliţiştii le-au prezentat copiilor principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice prin prezentarea indicatoarelor rutiere pe planșe foto.

Totodată le-au explicat regulile pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri recomandă celor mici:

Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, etc.)!

Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni! Nu fugiţi pe trecerea de pietoni și nu traversați în timp ce vă aflați pe bicicletă.

Acolo unde sunt instalate semafoare, aşteptaţi cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi traversați numai pe această culoare! Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri.

În intersecţiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *