Elena Udrea va fi extrădată în România pentru executarea pedepsei cu închisoarea

Elena Udrea, condamnată definitiv de instanța supremă, în 7 aprilie, la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” și aflată în arest în Bulgaria după ce a fugit din țară, va fi extrădată în România pentru a fi încarcerată, a decis marți Tribunalul din orașul Blagoevgrad. Decizia instanței nu este însă definitivă. Elena Udrea a fost dusă în fața instanței, unde a stat însă câteva minute, conform Digi 24. Decizia luată marți de către Tribunalul din Blagoevgrad nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel de la Sofia.

Înainte de pronunțarea acestei decizii, autoritățile judiciare din Bulgaria au cerut și primit de la Ministerul Justiției documente în care sunt explicate condițiile de detenție în care ar fi ținută Elena Udrea, în cazul în care ar fi adusă în România.

Elena Udrea a cerut instanței să fie plasată în arest la domiciliu, prezentând documente care arată că și-a închiriat în Bulgaria o locuință, pentru următorii 7 ani.

Unde și-ar putea executa pedeapsa Elena Udrea

Dacă va fi adusă în România, Udrea și-ar putea ispăși pedeapsa la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor (Prahova). Ea a fost încarcerată acolo și în primăvara lui 2015, după ce a fost arestată preventiv în dosarul “Gala Bute”, titrează HOTNEWS.RO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *