Elevii olimpici, premiați de Primăria municipiului Zalău

Susținerea sistemului de învățământ este unul dintre obiectivele administrației conduse de primarul Ionel Ciunt. Lumea poate fi schimbată în bine prin educație, iar primul chemat în slujba educației este sistemul de învățământ și în această logică a lucrurilor, adminstrația locală din Zalău alocă sume importante în fiecare an. Sumele alocate în educație nu înseamnă cheltuieli, ci înseamnă investiții pentru viitor.

În acest context, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt a premiat un număr de 18 elevi olimpici care au avut rezultate de excepție la olimpiadele interjudețene, într-un eveniment ce a marcat Ziua Internațională a Educației. Chiar dacă în sala s-au aflat doar cei 18 elevi cu rezultate de excepție la olimpiadele interjudețene și directorii unităților de învățământ, alți 822 de elevi vor fi premiați de administrația locală zălăuană, elevi care au obținut rezultate bune la olimpiadele județene.

În total, un număr de 840 de elevi vor fi premiați de Primăria municipiul Zalău pentru munca depusă la aceste olimpiade, iar suma alocată de Primăria municipiului Zalău se ridică la peste 150 de mii de lei.

În cadrul evenimentului, primarul municipiului Zalău a transmis un mesaj de mulțumire și i-a felicitat atât pe elevi pentru rezultatele obținute, cât și pe directorii unităților de învățământ pentru munca depusă.

”Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre de a fi împreună astăzi, ca să marcăm un moment important, Ziua Internațională a Educației. Despre educație vorbim de foarte multe ori și tot parcă de prea puține. Mereu constatăm că în educație mai trebuie făcut ceva și că lucrurile ar trebui să se întâmple mai bine. Prezentul și mai ales viitorul nostru depinde în mare măsură de ce se întâmplă în educație. Lumea poate fi schimbată în bine prin educație. Orice societate, orice comunitatea sănătoasă are la temelia ei educația, cultura și spiritulitatea. O lume din care lipsesc aceste elemente este o lume pe dos. Primul chemat în slujba educației este fără îndoială sistemul de învățământ și vreau să vă spun că am constatat cu mare bucurie că dascălii din municipiul Zalău pregătesc copiii care fac performanță. Nu e ușor să fii cel mai bun la o disciplină școlară așa cum sunteți voi. Asta înseamnă foarte multă muncă și foarte multe sacrificii. Ca să fii cel mai bun trebuie să muncești și voi stiții foarte bine. Poate fi greu dar la final o constatați fiecare dintre voi că merită.

Dragi elevi, Dumnezeu v-a scos în afara seriei și v-a așezat între cei puțini. V-a dat înțepleciune, înteligență și foarte multe calități. În acest drum spre performanță sunt convins că aveți alături profesorii și familiile voastre. Ceea că vă oferim noi astăzi este doar un semn simbolic de apreciere pentru munca voastră și pentru efortul și sacrificiile pe care le faceți în a obține performanță.

Felicitări vouă, felicitări profesorilor și felicitări familiilor voastre. Succes în continuare, să fiți sănătoși și să alegeți la momentul protrivit municipiul Zalău pentru a vă stabili și a vă forma o familie”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *