Elicopterul SMURD de la Jibou a salvat 9 vieți de Sărbătorile Pascale

57 de persoane au fost salvate cu ajutorul aeronavelor IGAv în perioada Sărbătorilor Pascale.

În perioada Sărbătorilor Pascale, aeronavele Inspectoratului General de Aviație au fost la datorie zilnic, intervenind de 71 de ori pe întreg teritoriul național.

Dintre cele 71 de misiuni operative, 64 au fost intervenții SMURD, prin care au fost salvate 57 de persoane aflate în dificultate.

Intervențiile SMURD au fost realizate de elicopterele și avionul Cessna Citation V, prin punctele de operare aeroemedicale, astfel:

🔴 Constanța: 11 intervenții

🔴 Târgu Mureș: 9 intervenții

🔴 Jibou: 9 intervenții

🔴 București: 8 intervenții

🔴 Iași: 7 intervenții

🔴 Craiova: 7 intervenții

🔴 Arad: 5 intervenții

🔴 Caransebeș: 4 intervenții

🔴 Galați: 4 intervenții

În ceea ce privește componenta de ordine și siguranță publică, elicopterele IGAv au acordat sprijin structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, astfel:

🔵 În sprijinul Poliției Române au fost executate 3 misiuni de monitorizare aeriană a traficului rutier de pe autostrăzile A1, A2, DN1, Centura Municipiului București și principalele intrări/ieșiri din Capitală, în vederea coordonării dispozitivelor de poliție instituite și asigurării fluenței traficului rutier.

🔵 Un elicopter IGAv, dotat cu sistem FLIR, a executat 10 ore și 42 de minute de zbor în sprijinul Poliției de Frontieră, în misiuni de monitorizare a frontierei de stat, în zona județului Suceava.

În continuare, echipajele de zbor din cadrul Inspectoratului General de Aviație rămân la datorie, pregătite să intervină în orice moment în sprijinul cetătenilor.

#MAI #DSU #IGAv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *