Episcopul Sălajului PS Petroniu a slujit la Mănăstirea Rohia

Cinci ierarhi, alături de numeroși clerici și credincioși i-au fost alături Episcopului Iustin duminică la Mănăstirea Rohia în contextul aniversării a trei decenii de când Preasfinția Sa a primit hirotonia episcopală.

Mitropolitul Andrei al Clujului Maramureșului și Sătmarului a oficiat Sfânta Liturghie la altarul exterior al mănăstirii împreună cu Episcopii Iustin al Maramureşului şi Sătmarului, Petroniu al Sălajului, Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul, Episcopul vicar al Benedict Bistrițeanul al Eparhiei Clujului și Arhiereul vicar Timotei Sătmăreanul al Eparhiei Maramureșului.

La finalul slujbei, PS Paisie Sinaitul i-a transmis PS Iustin un mesaj de felicitare din partea Patriarhului Daniel, în care au fost subliniate realizările ierarhului pe plan pastoral, filantropic, edilitar, și nu numai.

Momentul aniversar a continuat cu oferirea unor daruri și cu o prezentare de carte.

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a prezentat un volum de predici la duminicile de peste an și la praznicele împărătești semnate de Preasfințitul Părinte Iustin, precum și o nouă ediție a cărții „Sfântul Ioan Botezătorul – mărturie evanghelică și mesianism iudaic”, teza de doctorat a chiriarului.

PS Iustin a primit hirotonia episcopală în Duminica a cincea a Post din anul 1994, la data de 17 aprilie, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *