Erno Kovacs este cercetat penal de procurorii din Zalău după protestul organizat împotriva COVID-19

Zilele trecute după ce românii din mai multe orașe au ieșit în stradă să-și manifeste nemulțumirea față de noile reguli de restricție privind răspândirea virusului SARS-COV-2, zălăuanii au organizat și ei un protest similar.

Protestul de la Zalău a fost „coordonat” de Erno Kovacs, care s-a și autoproclamat liderul protestatarilor din oraș prin atitudinea afișată, fiind mereu în fruntea mulțimii și cel care conducea vocal manifestația. Erno și apropiații lui au mediatizat intens protestul pe social-media prin live-uri pe Facebook, însă au omis un lucru elementar: SĂ RESPECTE LEGEA!

Concret, deși organele competente nu au aplicat nicio sancțiune în ziua protestului, după protest, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj a transmis oficial că analizează imaginile și că vor aplica sancțiuni contravenționale tuturor participanților care nu au purtat mască de protecție.

Așa se face că săptămâna viitoare, Jandarmeria Sălaj va ieși cu un comunicat public prin care va anunța numărul de protestatari sancționați și cuantumul amenzilor aplicate. Printre cei sancționați de Jandarmerie se numără și Erno Kovacs – autoproclamat lider al protestatarilor.

Mai mult, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău s-au autosesizat și îl cercetează penal pe Erno Kovacs pentru comiterea a două infracțiuni: tulburarea ordinii și liniștii publice, instigare publică la nerespectarea măsurilor de prevenire a pandemiei COVID, dar și instigare la violență împotriva jandarmilor.

Dosarul penal a fost construit pe baza unei analize făcute de un procuror asupra unuia dintre videoclipurile live postate pe Facebook de Erno Kovacs. Dosarul fiind doar la început, anchetatorii nu au dorit să ofere detalii.

Contactat telefonic, Erno Kovacs a declarat că: „Am fost chemat la sediul Poliției unde am fost audiat. (…) Sunt împotriva măști, această pandemie mi-a distrus afacerea, ne distruge pe noi toți. (…)Sunt cercetat pentru că am strigat „Jos masca”, dar toată țara strică asta.(…). Avem dreptul să protestăm așa scrie în Constituție, pentru asta am luptat la Revoluție. Eu am fost urmărit și abordat de un jandarm și un agent de poliție, în timp ce eu vorbeam la telefon(…) Recunosc că am strigat împotriva măștii, nu port mască niciodată afară în aer liber. Amenzile le voi contesta în instanță pentru că sunt date abuziv și sunt date neconstituțional”.

One thought on “Erno Kovacs este cercetat penal de procurorii din Zalău după protestul organizat împotriva COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *