Eurodeputat PNL, Daniel Buda: Mergem cu tractoarele peste Comisia Europeană!

Fermierii, crescătorii români de animale trebuie să fie mai vocali, să li se audă vocea la Bruxelles până nu e prea târziu și până nu ia Comisia Europeană decizii care vor duce la dispariția multor ferme de animale, a spus europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

Eurodeputatul a făcut referire la propunerea Comisiei Europene de a reduce animalele din ferme din pricina poluării, vizate fiind fermele de bovine. Propunerea este stabilirea unui prag de 150 capete bovine, iar peste acest prag, un crescător român este obligat să investească în tehnologii de ultimă generație care să împiedice poluarea.

buda-vaca_b

„Să discuți de 150 unități vită mare (UVM) pentru o fermă și de acolo încolo să fie nevoie de niște investiții de zeci de mii, de sute de mii de euro, evident că, până la urmă, aceste ferme vor dispărea. Și fermierii, prin asociațiile, prin structurile asociative trebuie să fie mai vocali. Și dacă se va pune în discuție, le-am spus colegilor de la Bruxelles, să mergem cu tractoarele, ne vom duce acolo peste cei de la Comisia Europeană, pentru că, se pare, la nivelul Comisiei Europene sunt niște politruci ieftini care nu înțeleg ce înseamnă realitățile din teren. Dacă nu înțeleg ce înseamnă, atunci trebuie să-i conștientizăm asupra acestei chestiuni,” avertizează europarlamentarul român Daniel Buda, într-un interviu acordat Agro TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *