Europarlamentarul Cristian Terheș arată încă o dovadă că premierul Florin Cîţu a mințit

După ce a fost prezentat publicului larg faptul că premierul Cîțu a făcut două zile de închisoare în SUA pentru că a condus sub influența alcoolului, europarlamentarul Cristian Terheș PNȚCD a explicat punct cu punct faptul că șeful Guvernului a fost condamnat de justiția din America, unde a plătit și o amendă de 1000 de dolari.

„Inca o dovada ca Florin Citu a mintit! Concentratia de alcool a acestuia cand a fost prins de politie era dubla fata de limita minima pentru dosar penal atat in SUA, cat si in Romania!

Conform celor mentionate in raportul de constatare de catre politistul care l-a prins conducand rupt de beat un autovehicul, Citu a avut, conform etilotestului, 0.161 alcool la suta de mililitri in aerul expirat, ceea ce inseamna 1.61 la mie/litru in Romania.

Limita de alcoolemie de la care se face dosar penal in SUA este de 0.08 la suta de mililitru in SUA, care e identic cu 0.8 la mie/litru, dupa cum se masoara in Romania.

Rezulta, asadar, ca Florin Citu, in noaptea in care a fost prins conducand un autovehicul sub influenta drogurilor sau alcoolului, avea o alcoolemie dubla fata de limita minima pentru care se deschide dosar penal in SUA si Romania.

Acesta este si motivul pentru care, la o asemenea alcoolemie, Florin Citu a si fost retinut in seara respectiva.

In concluzie, condamnarea lui Citu nu a fost deloc contraventionala, ci una penala in toata regula, data fiind alcoolemia pe care a avut-o.

Dincolo de gravitatea in sine a faptei pentru care Citu a fost condamnat la inchisoare, extrem de grav e faptul ca Romania este condusa azi de un prim ministru mincinos, iresponsabil si incapabil sa isi asume raspunderea pentru faptele sale. Un conducator iresponsabil, mincinos si las este un blestem pentru orice tara.

Vinovat de acest blestem este si Iohannis, care l-a impus premier pe Florin Citu.

Mai multe despre caz aici:

https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/870345776923477”, transmite pe Facebook eurodepuratul Terheș.

One thought on “Europarlamentarul Cristian Terheș arată încă o dovadă că premierul Florin Cîţu a mințit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *