Europarlamentarul Cristian Terheș: „Certificatul e un abuz. Redați oamenilor libertatea necondiționat”

Europarlamentarul PNȚCD, Cristian Terheș susține că Dacian Ciolos confirmă că se negociază la greu „compromisuri” pe drepturile si libertatile cetatenilor UE in vederea implementarii „Certificatului UE Covid-19”.
„Dupa ce Dacian Ciolos si grupul Renew Europe, la fel cum a facut-o si grupul PPE din Parlamentul European, au sustinut a priori aberatia introducerii unui „certificat” european care sa „faciliteze” (in fapt, sa conditioneze, cu precadere, de primirea vaccinului) libertatea de circulatie a oamenilor in UE, iar ulterior au votat in proportie covarsitoare pentru acest „certificat”, acum vine si scrie pe Facebook ca s-a ajuns la un „impas”, deoarece statele nu vor ca testarile sa fie gratuite pentru oameni. [nota 1]
S-au grabit sa impuna restrictii si un vaccin experimental, despre care nimeni nu stie nimic sigur, dupa cum a recunoscut si comisarul Reynders Didier [nota 2], dar acum se gasesc in impas si se contrazic intre ei, trebuind „sa fie gasita o solutie de compromis” pe incalcarea drepturilor oamenilor.
Au votat vaccinul, dar testarea gratuita nu e votata si aprobata inca. Va scapa logica? Si mie!
Cand am iesit public si am aratat abuzul acestui „certificat” fata de oameni, mai ales ca impune indirect vaccinarea, care e gratuita, in timp ce testarea va fi platita de cei care vor sa calatoreasca, reprezentantii USRPLUS si PNL au dat asigurari in presa din Romania ca au cerut ei ca si testarile sa fie gratuite.
Da, cu gura au cerut, dar in regulament/lege nu exista o asemenea prevedere, Comisia Europeana argumentand ca nu are competenta sa ceara statelor sa ofere teste gratuite. Bine ca are competenta sa ofere vaccinuri gratuite, platite tot cu bani de la buget.
Dacian Ciolos confirma acum atat ca toti acestia v-au mintit, cat si adevarul celor pe care eu vi le-am spus cu privire la acest certificat odios.
Situatia pe care au generat-o la nivel european cu aceste restrictii este atat de aberanta incat nici macar sotia lui Dacian Ciolos nu intelege regulile schimbate din mers, e confuza si se simte discriminata la sosirea in Romania, pentru ca e carantinata, desi are anticorpi dupa ce a trecut prin boala. Daca nici ea nu intelege, si o inteleg, oamenii de rand ce sa spuna?
Mai mult, Dacian Ciolos sustine ca acest „compromis” e necesar pentru ca „cetatenii Uniunii sa isi recastige libertatile dinaintea crizei sanitare”.
Drepturile si libertatile fundamentale sunt ale oamenilor prin nastere, dar au fost incalcate abuziv de politicieni. Inalienabilitatea drepturilor fundamentale se vede ca e negata de Dacian Ciolos, care doreste ca drepturile si libertatile fundamentale sa fie „recastigate” de oameni, asemenea unor privilegii, de acceptarea abuzivului „certificat UE Covid-19”.
Acum se cere oamenilor sa renunte la dreptul lor absolut asupra integritatii fizice si la dreptul a dispune cum considera asupra propriului corp, in schimbul privilegiului de a circula in UE. Care va fi urmatorul „compromis” negociat de acesti politicieni pe seama drepturilor si libertatilor fundamentale ale oamenilor?
Dragi romani, un lucru treuie sa stiti: nimeni nu are dreptul sa se foloseasca de voi si sa va incalce drepturile si libertatile voastre in numele propriilor interese politice! Nu va lasati santajati si nu cedati in fata lor!
Eu, din pozitia mea, voi face tot ce tine de mine pentru a va arata adevarul si ma voi lupta pentru ca drepturile si libertatile tuturor sa fie respectate!
Pentru Dacian Ciolos si colegii lui care sustin „certificatul” nu am decat un singur mesaj: renuntati la implementarea abuzivului certificat care conditioneaza libertatea de circulatie in UE si redati oamenilor libertatea neconditionat!”, transmite europarlamentarul Cristian Terheș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *