Europarlamentarul Cristian Terheș: Iohannis și Guvernul Ciucă au ratat din nou intrarea Românei în Schengen

Votul privind intrarea României în Schengen nu se află pe agenda Consiliului JAI ce are loc pe data de 9-10 martie, astfel că România a ratat încă o șansă de a-i fi reparată nedreptatea ce i s-a făcut în 8 decembrie 2022, când Austria a votat împotrivă.

Răspunderea pentru acest eşec continuu este strict a președintelui Iohannis, premierului Ciucă și ministrului de externe Aurescu, care nu și-au îndeplinit obligația diplomatică de apărare, promovare şi afirmare a interesului României.

Ministrul de Interne Bode a pledat degeaba ieri la JAI pentru cauza României. Nu a stat și nu stă în puterea lui să bage România în Schengen, pentru că blocajul nu e din cauza carențelor de care Ministerul de Interne e responsabil. Respingerea intrării României în Schengen a avut la bază nu motive tehnice, ci politice, care se depăşesc diplomatic. Responsabil de politica externă şi diplomatică a României e Președintele, premierul și ministrul de externe.

Reprezentanții PNL afirmă public că România are „susținerea tuturor, cu excepția Austriei”, ceea ce e o victorie pentru România. Afirmația e o aberație. Adevărul e că România e blocată de o țară să intre în Schengen, iar din decembrie 2022 până în martie 2023 cei responsabili de politica externă a României au eșuat în a îndrepta abuzul făcut de Austria.

Cât timp România va fi reprezentată de persoane obediente străinilor nu-și va câștiga drepturile pe care le merită.

Comunicat de presă emis de europarlamentarul Cristian Terheș 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *