Europarlamentarul Cristian Terheș: Românii să nu mai aleagă trădători în funcții publice”

Eurodeputatul sălăjean Cristian Terheș arată într-o postare pe Facebook cum România pierde din producția internă de energie din cauza politicilor promovate în Parlament de către PSD și PNL.


Dupa cum se poate vedea in imaginea alaturata, situatia productiei /consumului de energiei in Romania la data de 13 noiembrie 2022, ora 19:56, este in felul urmator:

1. Consumul necesar de curent este de 6.406MW, iar productia interna de 5.017MW. Astfel, Romania importa in acest moment 1.389MW, adica aproape 22% din necesarul de consum.

2. Raportat la productia interna (5.017MW), 30,91% din productie e pe carbune.

„PSD si PNL, aflate in prezent la guvernare, au fost de acord sa se inchida nu doar Mintia, dar sa se inchida si cele care mai exista in functiune, adica vom pierde si 30,91% din cat producem intern”, spune europarlamentarul Cristian Terheș.

3. Dupa ce se inchid si sursele de energie pe carbune existente, in astfel de momente, ca cel de acum, Romania va importa 50% din energie.

„De 2 ani tot spun ca vom ajunge in aceasta situatie.

ASA SE FALIMENTEAZA O TARA datorita politicilor luate de tradatori in functii publice!

Solutia este ca Romania sa redevina suvarana din punct de vedere enrgetic iar romanii sa nu mai aleaga tradatori in functii publice!”, transmite europarlamentarul PNTCD Cristian Terheș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *