Europarlamentarul Cristian Terheș sancționat de președintele Parlamentului European pentru lipsa prezentării Certificatului Verde

Pe data de 14 decembrie 2021 Presedintele Parlamentului European, David Sassoli, la sanctionat pe europarlamentarul Cristian Terheș PNȚCD cu taierea a 7 zile de diurna pentru ca nu am prezentat niciodata „Certificatul Verde” la intrarea in Parlament. Este cea mai mare sanctiune data europarlamentarilor care nu s-au supus acestei masuri abuzive.

„Am spus de la inceput ca nu ma voi supune acestei decizii abuzive, care incalca Tratatul UE si legislatia UE, nu am facut-o si nici nu o voi face.

Exercitarea mandatului unui europarlamentar nu poate fi ingradita de nici o masura administrativa, or conditionarea intrarii unui europarlamentare in cladirea Parlamentului European de detinerea unui Certificat Verde tocmai acest lucru il face.

E alegerea fiecarui europarlamentar daca vrea sa se supuna unei astfel de decizii abuzive sau nu. Eu am ales sa nu o fac.

Evident, voi ataca aceasta sanctiune.

Aveti in acest moment dovada evidenta a instaurarii tiraniei in UE. Sunt europeni care si-au pierdut locurile de munca pentru ca au refuzat sa se supuna acestei masuri abuzive. Pentru ei si pentru toti ceilalti care sunt discriminati voi face tot ce tine de mine pentru a aboli aceasta masura tiranica, numita Certificatul Verde, prin care se conditioneaza exercitarea drepturilor fundamentale in UE.

Context

Biroul Parlamentului European, intr-un mod netransparent si abuziv, a hotarat ca, incepand cu data de 3 noiembrie 2021, in Parlamentul European sa nu mai poate intra nimeni decat daca face dovada posesiei unui Certificat Verde valid. Aceasta conditionare, spun ei, se aplica si europarlamentarilor, ceea ce e aberant.

Personal am spus ca nu ma voi supune acestei masuri si nu am facut-o. Cand am intrat in Parlament, am facut-o fara sa arat nimic. Fiecare intrare am inregistrat-o, iar intr-un caz am si postat-o pe Facebook.

Pe data de 2 decembrie 2021 am fost notificat de catre Presedintele Sassoli ca a demarat procedura de sanctionare a mea si mi-a cerut un punct de vedere. Vedeti scrisoarea in atasament.

Pe data de 9 decembrie 2021 i-am comunicat un punct de vedere, in care i-am spus de ce masura este abuziva si i-am spus explicit ca nu m-am supus ei si nici nu o voi face, indiferent de repercursiuni.

Notificarea din data de 2 decembrie a fost in romana. In punctul de vedere pe care i l-am transmis i-am spus sa-mi comunice totul in engleza, ca sa nu fie probleme de traducere atunci cand istoria va judeca aceasta perioada.

Pe data de 14 decembrie 2021 mi s-a comunicat sanctiunea. Dupa cum vedeti, documentul este in engleza. In document se face referire si la punctul meu de vedere pe care i l-am comunicat.

Istoria va arata ca nu toti europarlamentarii romani au stat in genunchi in fata acestei tiranii!

Libertatea este un dar pe care l-am primit gratuit de la Dumnezeu, dar pe care trebuie, insa, sa-l aparam, daca statul vrea sa ni-l ia!

Cine doreste sa traiasca ca un rob, e treaba sa. Eu am ales sa fiu liber, sa traiesc ca om liber si sa ma lupt ca toti cei care doresc sa poata fi liberi!”, explica eurodeputatul român.

Comunicat de presă transmis de europarlamentarul PNTCD Cristian Terheș  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.