Europarlamentarul Cristian Terheș se alătură protestelor sindicaliștilor Cartel Alfa, care vor picheta Prefectura Sălaj

Marșul sindical pornit de Cartel Alfa împotriva Guvernului României a început astăzi la Baia Mare și vor bate toată țara până la București.

Mâine, 15.00 ianuarie de la ora 9.00, sindicaliștii vor ajunge la Zalău, în fața sediului Prefecturii Sălaj, unde vor scanda și-și vor expunde nemulțumirile.

Laurențiu Ghiuruțan, liderul Sindicatului Cartel Alfa Sălaj a obținut autorizație de protest pentru ca totul să fie legal. Sindicaliștii sunt revoltați pe politica de AUSTERITATE a Guvernului – înghețarea salariiilor din administrație și privat, dar și blocarea creșterilor de pensii. Sindicaliștii mai reclamă lipsa posibilităților de negociere a contractelor colective de muncă.

Europarlamentarul Cristian Terheș președinte PNȚCD Sălaj, cunoscut drept un luptător pentru drepturile omului, și-a anunțat prezența la acest protest.

„Voi participa si eu maine, 15.01.2021, de la ora 9:30, la protestul sindicalistilor din Zalau. Actualul guvern PNL+USR nu doar ca este egal cu zero din punct de vedere al profesionalismului celor din guvern, dar este antinational si tradator prin politicile si legile pe care le promoveaza. A devenit o obligatie cetateneasca sa protestezi impotriva acestui guvern care si-a tradat cetatenii si vinde suveranitatea Romaniei pe nimic”, a transmis europarlamentarul Cristian Terheș – liderul PNȚCD Sălaj.

Contactat de reporterii Monitorul de Sălaj, prefectul Sălajului Virgil Țurcaș, a declarat că nu este prima situație când este abordat de sindicate. Țurcaș spune că este deschis la dialog și este convins că tot mâine, sindicaliștii îi vor înmâna revendicările.

„Am fost înștiințat de liderul sindical că există o autorizație pentru protestul de mâine. Noi avem toată disponibilitatea și deschiderea să le ascultăm revendicările și nemulțumirile, de care o să luăm act la modul concret mâine, foarte probabil. Au mai fost și sindicatele din sănătate care au ales varianta dialogului, ocazie cu care și-au prezentat revendicările într-o întâlnire la sediul Prefecturii”, spune prefectul Țurcaș.

Legat de participarea europarlamentarului Cristian Terheș la aceste proteste, prefectul Virgil Țurcaș spune că e dreptul legitim al fiecărui cetățean să-și exprime nemulțumirile.

„E un drept legitim al oricărui cetățean să participe la un astfel de eveniment și să-și exprime nemulțumirile”, spune prefectul.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *