Europarlamentarul Cristian Terheș vorbește la Conferința “Viitorul Europei este al statelor suverane”

“Viitorul Europei este al statelor suverane” – prima conferinta europeana organizata in Romania pe tema importantei pastrarii suveranitatii nationale.
Pastrarea suveranitatii nationale, precum si respectarea drepturilor fundamentale sunt doua teme majore privind viitorul Europei ce vor fi abordate pe data de 26 februarie, la Bucuresti, in conferinta europeana “Viitorul Europei – o noua speranta” organizata de Grupul europarlamentar al Conversatorilor si Reformistilor Europeni (ECR), din care face parte si PNTCD.
Prima tema a conferintei din Bucuresti este “Viitorul Europei este al statelor suverane”, fiind urmata de “Viitorul Europei este mai mult control local” si de “Viitorul Europei este protejarea drepturilor fundamentale”.
Conferinta ii va avea ca participanti pe co-presedintii grupului europarlamentar ECR Ryszard Legutko si Raffaele Fitto, presedintele Institutului ECR Policy Working Group Prof. Zdzisław Krasnodębski, europarlamentarii Angel Dzhambazki (Bulgaria) si Cristian Terhes, precum si pe presedintele PNTCD Aurelian Pavelescu.
De asemenea, la conferinta vor participa si avocat Silvana Racoviceanu, Vicepresedinte al Asociatiei pentru Dialog si Solidaritate al Avocatilor, avocat Silvia Uscov si avocat Elena Radu.
La conferinta va mai interveni direct si Władysław Ortyl, Presedinte al Regiunii Podkarpackie din Polonia si Presedinte al Grupului ECR la Comitetul Regiunilor.
Conferinta incepe la ora 19, ora Romaniei, si va fi transmisa live pe Facebook pe pagina oficiala a PNTCD, Cristian Terhes – europarlamentar PNTCD si Grupul ECR. De asemenea, conferinta va fi preluata si de site-uri si portaluri de stiri din Romania, ca stiripesurse, clujust si altele.
Orice persoana poate adresa intrebari participantilor pe temele mentionate atat pana la inceperea conferintei, cat si pe timpul ei, postand intrebarea pe YouTube, Facebook sau Twitter folosind hashtag #AskResetEU.
“Aceasta este prima conferinta europeana organizata in Romania pe tema pastrarii suveranitatii nationale a Romaniei in interiorul Uniunii Europene. UE nu a fost gandita ca o federatie, unde vocea statelor nationale dispare sau este estompata pentru a face loc indicatiilor pretioase venite de la Bruxelles de la o birocratie nealeasa de nimeni. Proiectul european a fost gandit ca o «Europa a natiunilor» care sa coopereze si conlucreze pentru binele comun al cetatenilor lor, iar pentru a salva acest proiect e important sa ne intoarcem la ideea de la care a pornit. Conferinta de la Bucuresti va aborda subiectul pastrarii suveranitatii nationale ce devine important pentru tot mai multi romani”, a spus Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD si membru al grupului ECR.
DESPRE CONFERINTA
“Pandemia Covid-19 a expus Uniunea Europeana unor serii de provocari. In forma sa curenta, o Europa centralizata si birocratica a dovedit ca e incapabila sa furnizeze solutii rapide si eficiente la aceste provacari.
Turul de conferinte privind Viitorul Europei organizat de grupul ECR promoveaza, ca solutie la aceste probleme, conceptul unei Europe de natiuni suverane care coopereaza impreuna. O Europa unde deciziile se iau mai aproape de casa, nu la Bruxelles. O Europa unde capitalele statelor membre preiau din nou controlul asupra propriilor decizii.
Evenimentul nostru din Bucuresti va trasa o harta cum sa atingem acest deziderat, promovand renasterea democratiilor nationale si a mandatelor care sa puna cu adevarat in aplicare vointa oamenilor”, se arata in comunicatul de prezentare al evenimentului.
Acest tur de conferinte in 15 capitale ale statelor membre ale Uniunii Europene a pornit in decembrie 2020 ca raspuns la “Conferinta privind viitorul Europei”, initiata de grupului europarlamentar Renew Europe, condus de Dacian Ciolos, prin care se promoveaza federalizarea Europei.
Cei care sustin federalizarea Europei, adica dizolvarea statelor nationale si a democratiilor constitutionale, sustin ca viitorul Europei este fie “mai multa Europa fie nicio Europa”.
“Grupul ECR nu crede in acest extreme, deoarece exista o cale de mijloc. E timpul pentru restaurarea idealului unei Europe care respecta suveranitatea democratiilor noastre nationale. E timpul sa reconstruim comunitatea noastra de state europene – o Europa a respectului mutual, cooperarii si solidaritatii. E timpului unei noi sperante pentru Europa.
Obiectivul Grupului ECR este de a arata ca aceasta noua cale poate salva Europa din ghearele ideologiei federaliste, o ideologie care risca sa conduca la regres toate progresele facute de democratiile suverane si nationale care au lucrat impreuna pentru multi ani ca parteneri egali pentru binele comun”, se arata in comunicatul grupului.
Mai multe informatii despre eveniment poate fi gasite pe site-ul www.ecrthefuture.eu.
PROGRAMUL CONFERINTEI DE LA BUCURESTI
Introducere: Viziunea Grupului ECR @ 19:00 CET
• Prof. Ryszard Legutko – europarlamentar, Polonia, Co-Presedinte al Grupului ECR
• Prof. Zdzisław Krasnodebski – europarlamentar, Polonia, Presedinte al ECR Institutional Policy Working Group
Viitorul Europei este al Europei natiunilor suverane @ 19:15 CET
• Cristian Terhes – Europarlamentar, Lider al delegatiei Romaniei in Grupul ECR din Parlamentul European, Vice-President PNTCD
• Raffaele Fitto – Europarlamentar, Italia, Co-Presedinte al Grupului ECR
• Angel Dzhambazki – Europarlamentar, Bulgaria, Lider al Delegatiei VMRO in Parlamentul European

Aurelian PAVELESCU

– Romania, Presedinte PNTCD

Viitorul Europei este mai mult control local @ 19:30 CET
• Cristian Terhes – Europarlamentar, Lider al delegatiei Romaniei in Grupul ECR, din Parlamentul European, Vice-President PNTCD
• Władysław Ortyl – Polonia, Presedinte al Regiunii Podkarpackie si Presedinte al Grupului ECR la Comitetul Regiunilor
Viitorul Europei este protejarea drepturilor fundamentale @ 19:45 CET
• Cristian Terhes – Europarlamentar, Lider al delegatiei Romaniei in Grupul ECR, din Parlamentul European, Vice-President PNTCD
• Silvia Uscov – avocat, Romania, Managing Partner Uscov si asociatii
• Elena Radu – avocat, Romania
• Silvana Racoviceanu – avocat, Romania, Vicepresedinte al Asociatiei pentru Dialog si Solidaritate al Avocatilor (ADSA)
Conferinta din Bucuresti va fi prezentata si moderata de doamna

Liana Stanciu
Evenimentul va fi transmis live pe internet in traduceri simultate in romana, engleza, poloneza, spaniola si italiana.
Pentru limba romana evenimentul poate fi urmarit la adresa: https://youtu.be/p3mxFboRQ_s
Toti cei interesati pot adresa intrebari participantilor pe temele mentionate atat pana la inceperea conferintei, cat si pe timpul ei, postand intrebarea pe YouTube, Facebook sau Twitter folosind hashtag #AskResetEU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *