Europarlamentarul PNTCD, Cristian Terheș: „Originea virusului COVID-19 investigat de SUA”

Presedintele SUA Joe Biden a dat ordin serviciilor secrete americane „sa investigheze originea virusului COVID-19”, a anuntat chiar acesta azi, 26 mai. [link 1]
O investigatie similara a cerut si Trump, acesta acuzand ca virusul COVID-19 ar fi avut originea intr-un laborator din regiunea Wuhan, China.
Surse media convergente, inclusiv CNN, l-au acuzat pe Biden ca a incercat suprimarea investigarii originii virusului COVID-19. [link 2]
In comunicatul Casei Albe [link 3] emis pe data de 26 mai, insa, se afirma ca in luna martie 2021 Biden i-a cerut Consilierului pe Securitate Nationala sa ceara comunitatii de informatii americane „sa pregateasca un raport cu privire la cea mai actualizata analiza a originilor COVID-19, inclusiv daca a aparut din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un accident de laborator”.
Biden a primit raportul luna aceasta si a cerut informatii suplimentare, dat fiind ca „nu s-a ajuns la o concluzie definitiva” privind cele doua scenarii.
Pozitia Casei Albe e cataclismica, pentru ca demonstreaza neregularitatile cu privire la originea si raspandirea acestui virus.
Fac precizarea ca inca din luna martie 2020 am spus public ca exista foarte multe indicii ca acest virus a fost creat in laborator, de unde a iesit voit sau accidental.
Cu toate ca OMS a fost notificat de Taiwan inca din luna noiembrie 2019 de existenta acestui virus in zona Wuhan, OMS a ignorat informatia si nu a notificat statele lumii pentru a lua masuri de preventie din timp. Acesta e si unul dintre motivele pentru care, in aprilie 2020, am cerut demisia presedintelui OMS. [link 4]
Nu in ultimul rand, astfel cum am mai spus public, acest virus a ajutat din plin China, atat economic cat si geopolitic. In timp ce toate tarile vestice si-au omorat economiile cu masurile restrictive aberante pe care le-au luat, economia Chinei a suferit un boom dupa aceasta pandemie. Singurul lucru pe care tarile vestice l-au copiat de la chinezi sunt masurile abuzive si incalcarile in masa a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
=====
1. Postarea lui Biden pe Twitter
2. Acuzatia CNN ca Biden doreste sa inchida investigatia privind originea virusului COVID-19
3. Comunicatul Casei Albe privind continuarea investigatiilor referitoarela originea virusului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *