EXCLUSIV! Bob Virgil a acceptat mandatul de senator USR și anunță: „Show must go on”

Juristul Bob Virgil a luat o dezicie importantă pentru cariera politică și a acceptat „într-un final” mandatul de senator USR-PLUS Sălaj, deși nu a fost o decizie ușoară. Bob Virgil este din Șimleu Silvaniei, are 51 de ani, este căsătorit și are doi copii. De profesie este jurist, licențiat la Universitatea București – Facultatea de Drept și are o experiență de 24 de ani în domeniul juridic.

Istoricul politic a lui Bob Virgil

Bob Virgil a mai cochetat cu politica în anii 2000, a fost remarcat de liderii vremii, dar nu a fost să fie. În 2016 s-a înscris în USR și a este membru fondator al USR Filiala Sălaj, an în care a fost ales vicepreședinte USR Sălaj. După puțin timp construiește de la zero filiala USR Șimleu Silvaniei și este ales în poziția de președinte al filialei locale.

La alegerile locale din 2021, Bob Virgil a candidat la funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei. A candidat și pe lista de consilieri locali, reușind să obțină un mandat în Consiliul Local Șimleu. După începerea sesiunii parlamentare în februarie 2022, Bob Virgil urmează să depună jurământul și să își preia mandatul de senator USR-PLUS Sălaj.

„Sunt un politician destul de incomod, deaorece tratez problemele atât din prisma meseriei de jurist, cât și prin prisma moralei. După o pauză de 10 ani, în 2016, m-am reînscris într-un partid nou – USR Sălaj, fiind membru fondator al filialei județene.

Decizia de a reintra în politică am luat-o fiind sătul de vechea clasă politică, hotărât să pun la bătaie experiența profesională și capacitatea de a relaționa cu oamenii”, spune Bob Virgil pentru Ziarul Monitorul de Sălaj. 

Dacian Cioloș a confirmat mandatul de senator a lui Bob Virgil 

Săptămâna aceasta mai mulți parlamentari, membrii USR, inclusiv președintele partidului Dacian Cioloș, l-au contactat pe Bob Virgil pentru ai transmite mesajele de bun venit în „politica mare”.

„Am fost sunat de președintele partidului Dacian Cioloș, ocazie cu care mi-a confirmat mandatul de senator, urmând să fiu contactat de reprezentații partidului pentru finalziarea procedurilor. 

Am fost introdus în grupurile parlamentare de comunicare ale USR-PLUS. Viitorii colegi parlamentari și-au exprimat într-o notă pozitivă intrarea mea în Parlament, susținând că este mare nevoie de juriști cu multă experiență în legiferare”, a declarat Bob Virgil


Bob Virgil va lupta în Senatul României pentru respectarea legii și în interesul sălăjenilor

„Voi încerca pe cât se poate să păstrez echipa fostului meu prieten Cosmin Viașu. Ținând cont că și până acum am trimis și redactat mai multe propuneri de modificări legislative, cred că acest mandat de senator mi se va plia perfect pentru a pune în aplicare principiile mele:

  • – o legislație predictibilă care să țină cont de interesul cetățeanului

  • – să existe o reală protecție socială și nu protecția trântorilor

  • – protejarea persoanelor fizice / juridice de abuzurile statului

  • – responsabilizarea tuturor factorilor de decizie, adică băi frate cine greșește plătește. Nimeni nu e mai presus de lege”, mai spune viitorul senator Bob Virgil

De ce a fost în cumpănă cu privire la acceptarea mandatului de parlamentar, știind că o astfel de funcție este râvnită de foarte multă lume, Bob Virgil a răspuns zâmbind că: „Nu sunt o persoană râvnitoare”. 

„Acum vorbind serios, cu câteva zile înainte am primit o ofertă de a conduce o firmă mare. Relațiile mele cu societățile colaboratoare transcend relației profesionale, fiind relații chiar de prietenie.

Am discutat cu familia, apoi cu colegii din USR-PLUS cu care sunt empatic și am luat decizia de a merge senator în Parlamentul României.

Deci practic, am ales să trec dintr-un domeniu profesional unde sunt primit cu bucurie în fiecare zi, într-unul în care voi fi înjurat cu bucurie în fiecare zi. Show must go on”, a conchis Bob Virgil – viitorul senator al Sălajului din partea USRPLUS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *