EXCLUSIV! Clujeanul Andrei Crișan este noul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău

Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău are începând cu data de 15 iulie 2021 un prim-procuror nou, în persoana tânărului magistrat Andrei Crișan.

Andrei Crișan a fost delegat în funcția de prim-procuror după ce a expirat interimatul de 6 luni a procurorului Brândea Eugen, care a revenit ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.


Înainte ca procurorul Brândea Eugen să preia conducerea interimară a PJ Zalău, instituția a fost condusă de unul dintre cei mai experimentați magistrați-procurori din Sălaj, respectiv procurorul Corda Liviu, care a ocupat funcția de prim-procuror PJ Zalău timp de 6 ani prin concurs. După expirarea celor două mandate de prim-procuror PJ Zalău, Corda Liviu a fost delegat ca procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj (PCA), dat fiind bogata experiență profesională acumulată de-a lungul carierei.


Numirea lui Andrei Crișan a fost făcută de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea prim-procurorului PT Sălaj, Sorin Flonta.

Noul prim-procuror PJ Zalău, Andrei Crișan are 32 de ani, este căsătorit și de loc este din Cluj, dar locuiește în Zalău.

Andrei a absolvit Faculatea de Drept la UBB Cluj, universitate la care a obținut și diploma de Marster în „Științe penale și Criminalistică”. A urmat apoi Institutul Național al Magistraturii, instituție pe care a absolvit-o după cei doi ani cu o medie aproape de 10.

Andrei Crișan și-a început cariera de magistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, jud Suceava unde a fost timp de un an și jumătate procuror stagiar. Din luna aprilie 2021, Andrei Crișan devine procuror definitiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, iar din 15 iulie ocupă funcția de prim-procuror PJ Zalău, fiind delegat pe o perioadă de 6 luni, până în 15 ianuarie 2022.

„Am acceptat propunerea din perspectiva unei provocări în ceea ce privește cariera profesională. Mă bucur de aprecierea și susținerea colegilor din cadrul PJ Zalău, dar de cea a conducerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj și voi depune toate diligențele pentru a îndeplini în mod corespunzător toate atribuțiile aferente funcției de conducere.

Îmi propun identificarea și valorificarea tuturor oportunităților concrete pentru îmbunătățirea activității Parchetului prin creșterea operativității în soluționarea dosarelor, reducerea stocului dosarelor vechi în principal de un an de zile de la sesizare și ca soluționarea tuturor cauzelor să se realizeze cu asigurarea unei celerități corespunzătoare”, a declarat prim-procurorul Andrei Crișan, în EXCLUSIVITATE pentru Ziarul Monitorul de Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *