Finalizare proiect privind promovarea turistică a municipiului Zalău

Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică și Asociația „Călător prin România” au încheiat un parteneriat în vederea promovării turistice a municipiului. În urma acestui parteneriat s-au montat plăcuțe turistice cu cod QR (Quick Response), pe obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu din municipiu.
Prin utilizarea tehnologiilor moderne pentru promovarea municipiului, turiștii vor putea accesa platforma www.travellerinromania.com/, scanând codul Q.R. (Quick Response), amplasat pe plăcuțele turistice. În acest fel, se vor putea citi informații despre următoarele obiective turistice și monumente turistice din municipiul Zalău: clădirea Primăriei Municipiului Zalău, clădirea Transilvania, clădirea Direcției Județene de Cultură, clădirea Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj (Cazarma „General Dragalina”), Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Biserica Reformată, Biserica Romano Catolică, Catedrala „Sfânta Vineri”, Casa Memorială „Ady Endre”, Grupul statuar Wesselenyi, Fântâna cu îngerași, Colegiul Național „Silvania”, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” și Spitalul Județean de Urgențe.
În ceea ce privește Galeriile de Artă „Ioan Sima” și Fântâna cu îngerași, plăcuțele cu cod QR vor fi montate la finalizarea proiectelor de reabilitare, în care sunt cuprinse.
Astfel, turiștii vor scana cu telefonul mobil sau cu tableta codul QR și vor avea acces la informații de interes turistic, cultural și istoric despre obiectivele menționate, în limba română, engleză, franceză, spaniolă, chineză, pentru început, iar, mai apoi, în limba germană, arabă și rusă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *