Foto-reportaj| Ziua Maghiarilor de Pretutindeni marcată prin evenimente cultural-artistice

Maghiarii din Sălaj au dat un exemplu de cum trebuie respectată istoria și cum se marchează o zi atât de importantă pentru ei – 15 martie Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Comunitatea maghiară cu sprijinul UDMR Sălaj și a instituțiilor partenere au derulat o serie de evenimente, spectacole și festivități care au scos în evidență latura cultural-artistică și talentul tinerilor din întreg județul. Maghiarii sunt o comunitate mare, unită și puternică, așa cum a declarat și președintele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes.

În municipiu, sărbătoarea începe de la ora 17.00, cu o slujbă religioasă la Biserica Reformată din centrul oraşului, ce va fi urmată de o depunere de coroane de flori la statuia dedicată revoluţionarilor din 1848 – 1849, aflată în curtea bisericii.

De la ora 18.00, la Casa de culură a Sindicatelor a avut loc un spectacol cultural-artistic al grupurilor de elevni de la unitățile de învățământ maghiare din județ. Iar de la ora 20.00 a urmat marșul cu făcli la grupul statuar Weseselenyi unde au fost depuse coroane de flori.

La evenimentele din Zalău au participat alături de parlamentarii UDMR, senatoarea Irina Kovacs, deputatul Seres Denes și primarii UDMR, consilieri locali și judeteni, prefectul Dari Toma, subprefectul Adriana Sabou, primarul Zalăului, Ionel Ciunt, viceprimarii Nicolae Fazakas și Teodor Balajel, vicepreședintele CJ Sălaj, Claudiu Barsan, secretarul judetului, Vlaicu Cosmin, admin. judetului Paul Maghiu, reprezentanți ai partidelor politice, dar si invitați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *