FOTO&VIDEO| „Haidaţ’ pă la noi și deschideți lada cu zestre sălăjeană”, un eveniment cultural-artistic deosebit

Ajuns la cea dea VII-a ediție, evenimentul „Haidaţ’ pă la noi și deschideți lada cu zestre sălăjeană”, a avut loc weekendul trecut, în 10 și 11 septembrie, în Amfiteatrul Parcului Central Municipal. Chia dacă a plouat mult în weekend, sălăjenii au participat într-un număr mare la acest frumos eveniment organizat în fiecare an la început de toamnă.
Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică și Casa Municipală de Cultură, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Primăriile comunelor Hereclean, Letca, Nușfalău, Plopiș, Sălățig și Șamșud.
Zalăul a fost timp de două zile capitala tradițiilor și a meșteșugului, a cântecului și portului popular. Parcul central a fost plin de zestre locală, tradiții deGust de care s-au bucurat zeci de participanți.
În colaborare cu centrele de informare turistică din comunele Hereclean, Letca, Nușfalău, Plopiș, Sălățig și Șamșud oamenii au fost așteptați cu masa plină de bunătăți din gastronomia tradițională sălăjeană.
Copii și adulții s-au distrat și au învățăt valoarea lucrurilor făcute de mână la atelierele interactive. Organizatorii au la bătaie o tombolă cu premii oferite de meșteri populari și producători locali.
Cele două zile au fost pline de spectacole oferite de profesioniștii folclorului sălăjean – Rodica Pop Seling, Aurora Moga Popovici, Vasile Coca, Denisa Minodora Rolnica și un extraordinar concert al trupei CORBU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *