Garda de Mediu împarte amenzi de până la 40.000 lei pentru deșeurile din Râul Almaș

În data de 06.04.2021 comisarii GNM CJ Sălaj au verificat starea de salubritate pe cursul Râului Almaş între loc. Tihău şi Gâlgău Almaşului.

În urma verificărilor se constată că pe malurile R. Almaş sunt abandonate de către cetățeni cantități semnificative de deşeuri(deşeuri rezultate din construcții şi demolări, deşeuri de PET, sticlă, folie, scutece, anvelope uzate, piese auto uzate, deşeuri menajere, etc).

Printre deşeuri au fost identificate documente (facturi, fişe medicale, AWB-uri curierat, certificate de garanție, avize însoțire marfă)şi numere auto ale mai multor persoane.

După primirea datelor de identificare complete(CI, serie, CNP, adresă) de la Evidența Populației, respectivii vor fi sancționați contravențional în baza Legii 211 din 2011 privind regimul deşeurilor, art. 61, alin 1, lit. a cu AMENDĂ de la 3000 lei la 6000 lei pentru persoane fizice şi de la 20000 lei la 40000 lei persoane juridice.

Deşeurile abandonate la care nu a putut fi identificat generatorul, respectiv persoana care le-a abandonat vor fi colectate de către UAT-ul pe raza căruia au fost identificate.

Pentru remedierea situației se va stabili ca măsură salubrizarea zonei şi predarea deşeurilor unui operator de salubritate conf. HG 1061/2008, în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *