Ghebenar Andrei, violatorul de „băbuțe” din Someș Odorhei, a fost arestat preventiv

GREBENAR ANDREI IULIAN este minorul de 17 ani din Someș Odorhei care a violat o bunicuță de 71 de ani și care în cursul zilei de azi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Judecătoria Jibou. Violatorul va sta după gratii din 3 octombrie până în 1 noiembrie.

Inculpatul Grebenar Andrei este acuzat de comiterea a două infracțiuni: violare de domiciliu și viol. Dacă este găsit vinovat, tânărul riscă ani grei de pușcărie.

Violarea de domiciliu se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Violul se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

„Tip solutie: Admite sesizarea
Solutia pe scurt: În baza art. 226 alin. 1, raportat la art. 202 alin. 1 şi 3, art.223 aliniat 1 litera d, art. 223 alin. 2 Cod pr. pen., art. 243 Cod pr.pen, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou în dosarul penal nr. 890/P/2022 şi, în consecinţă, Dispune arestarea preventivă a inculpatului: 1. GREBENAR ANDREI -IULIAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de – violare de domiciliu , prev. de art. 224 alin. 1, 2 C.P. cu aplicarea art. 113 alin.3 din Codul penal şi – viol, prev. de art. 218 alin. 1 din c.p. cu aplicarea art. 113 alin.3 din codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 03.10.2022 până în data de 01.11.2022 inclusiv. În baza art. 230 C.proc.pen., dispune emiterea, în mod corespunzător, a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, iar onorariul avocatului care a asigurat asistenta juridica obligatorie a inculpatului, avocat Hosu Gabriela-Ecaterina, în suma de 313 lei, vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul de Avocaţi Salaj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 03 octombrie 2022, ora 13:30 în prezenţa inculpatului şi în lipsa procurorului.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  10/2022  03.10.2022″, potrivit instanței de judecată.

La data de 2 octombrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr de 17 ani, bănuit că ar fi comis infracțiune de viol.

În fapt, la data de 1 octombire a.c., ora 23:28, o femeie, în vârstă de 71 de ani, din comuna Someș Odorhei, a sesizat poliția, prin 112, cu privire la faptul că, în aceeași seară, o persoană necunnoscută a pătruns în locuința sa, a agresat-o și a violat-o, după care s-a făcut nevăzut.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou s-au deplasat imediat la fața locului și au demarat cercetările în vederea stabilirii situației de fapt, identificării autorului și dispunerii măsurilor legale, pentru comiterea infracțiunii de viol.

În urma investigațiilor de specialitate și a probatoriului administrat, ieri, 2 octombrie, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei. este vorba de un tânăr, de 17 ani, din comuna Someș Odorhei.

Față de acesta, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 3 octombire, să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Judecătoria Jibou a emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, se continuă cercetările în vederea administrării întregului probatoriu și finalizării urmăririi penale.

Facem precizarea că, pe tot parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de toate drepturile și libertățile prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *