Gradina Zmeilor a găzduit a II-a ediție a sărbătorii „FATA CĂTANII”

 

🎶 Muzica și voia bună au fost ingredientele principale ale celei de-a doua ediții a sărbătorii primăverii de pe Valea Almașului – Fata Cătanii 2023, ce a avut loc duminică, 30 aprilie, la Grădina Zmeilor.

🔖 Organizată de Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu Primăria Bălan, ADI Țara Silvaniei, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, manifestarea a constituit un prilej de a celebra și a promova cultura și tradițiile Țării Silvaniei, aducând laolaltă meșteșugurile și cântecul popular, cu legenda străveche a Fetei Cătanei.

🎤 În prima parte a evenimentului, pe scenă au urcat elevi ai școlilor gimniziale din Bălan și Zimbor, precum și ai liceelor tehnologice din Hida și Surduc, care au susținut un program artistic. Le-au urmat membrii Ansamblului Folcloric ”Meseșul” al Centrului de Cultură și Artă Sălaj și invitatul special – Sava Negrean Brudașcu.

👫 Programul sărbătorii a fost completat de parada portului popular de pe Valea Someșului, în cadrul căreia, elevi din Fildu de Mijloc, Jebucu, Zimbor, Cuzăplac, Sânmihaiu Almașului, Dragu, Bălan, Hida și Surduc au etalat cu mândrie costumele populare specifice zonelor din care provin.

ℹ️ Nu au lipsit standurile cu produse tradiționale și de artizanat ale meșterilor populari, și nici standurile de prezentare de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău, Biblioteca Judeţeană „I.S. Bădescu” Sălaj, Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Crucea Rosie Salaj, A D I Țara Silvaniei și DGASPC Sălaj.

🛩️ Un alt punct de atracție al evenimentului de la Grădina Zmeilor l-a reprezentat spectacolul aviatic.

🪨 De asemenea, pe tot parcursul zilei, participanții au avut ocazia să viziteze acest spectaculos obiectiv turistic al Țării Silvaniei, să admire priveliștile impresionante și să descopere poveștile care învăluie stâncile misterioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *